Доступність посилання

ТОП новини

Іван Малкович: Україні бракує командного духу


Іван Малкович
Іван Малкович

Ярина Скуратівська

Київ – Сьогодні Київ має оголосити гасло столиці до Євро-2012. А ще відбудеться урочисте представлення нових «Друзів Євро-2012». До команди Івана Малковича, В’ячеслава Вакарчука та Сергія Бубки приєднаються також і брати Клички. Промо-кампанія під назвою «Друзі УЄФА-Євро-2012» має на меті підняти імідж європейського Чемпіонату з футболу в Україні та Польщі. Друзі Євро – всього їх має бути сто людей – в Україні та за її межами братимуть участь у промоціях, а ще їм обіцяють квитки на матчі турніру. Один із перших українських друзів Євро – поет і видавець Іван Малкович – розповів у Ранковій Свободі про свій внесок у футбольну справу.


– Вас удостоїли представляти Україну у рамках проекту «Друзі Євро». Чим Україна приваблива для іноземних вболівальників? Чому їм варто сюди їхати?


– Вести кампанію можна у ключі, що Україна найбільша європейська країна, п’ята за населенням, має великий потенціал, у тому числі і бізнесі, очевидно, і туристичні місця у нас можна зробити привабливими. Але ще треба зробити багато, щоб бути привабливим. Тут важливо не стати непривабливим.

– Що Ви готові робити, щоб Євро відбулось на найвищому рівні? Роздавати листівки, пограти у футбол чи, може, автограф на м’ячах лишити?

– Я буду робити те, що вмію. Скажімо, завтра оголосять конкурс на кращий малюнок до Євро, і я буду очолювати журі. Це буде велика акція по Україні із залученням дітей. У таких акціях дорослі стають, як діти, а діти вболівають затято, як дорослі. До того ж, ми з Костем Лавром розробили дуже симпатичних героїв: Кіт, Кот вони називаються, симпатичні котики смішні, і з ними ми теж збираємося робити промо-акції, ці котики будуть допомагати дітям дізнатися більше про футбол

– Сьогодні у Києві вибиратимуть гасло столиці до Євро-2012. Ви маєте власну пропозицію гасла?

– Я не брав участі у складанні гасла, але думаю, що там буде добра і мудра команда.

– Чи не готуєте Ви нове видання на цю тематику, про котиків? Коли вийде книжка?

– Так, це буде отой самий Кіт Кот (кіт по-українськи, кот – по-польськи). Я не думаю, що це буде швидко. Напевно, наступного року. Швидко печеться щось не дуже якісне. Я не люблю у цьому плані поспіху. Адже час може пройти, а котики лишаться. Це дуже гарна пам’ять про Євро. До того ж, це прекрасна нагода об’єднати націю, її зараз лише роз’єднують, а наші перемоги поки що лише індивідуальні. От брати Клички, Сергій Бубка, Валерій Борзов – це все індивідуальні перемоги. Нам треба, нам бракує командних перемог, бо немає командного духу у нації. І я думаю, що чемпіонат сприятиме тому, щоб ми стали єдиніші у нашій країні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG