Доступність посилання

ТОП новини

Львівський стадіон уже не нагадує ідолів із острова Пасхи


Львів – Делегація УЄФА протягом двох днів (11-12) серпня перевіряє підготовку 4 українських міст до Євро-2012. Попри прогрес, який сьогодні побачив Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно у Львові, він наголосив і на численних проблемах, зокрема мова йде про львівський аеропорт.

Ще донедавна будівництво стадіону і аеропорту у Львові викликало занепокоєння в УЄФА. Сьогодні із самісінького ранку генсекретар УЄФА Джанні Інфантіно відвідав саме ці головні об’єкти. Опісля кілька годин тривала розмова з українськими урядовцями та місцевою владою. Адже фінансування усіх важливих об’єктів державне. Попри те, що львівський стадіон не перебуває у зоні ризику, усе ж ще є проблеми, бо він тільки-но набирає вигляду спортивної арени, зазначив Джанні Інфантіно.

Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно
«Якщо говорити про стадіон, то нині це бодай щось уже схоже на стадіон. Адже кілька місяців тому це було щось на зразок ідолів на острові Пасхи (Чилі)», – пожартував Джанні Інфантіно.

Тим часом і віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков, і місцева влада запевняють, що уже наступного року влітку у Львові відкриють спортивну арену.

Як пересуватимуться містом фани, наразі питання не вирішене


Із-поміж проблем, які Львів має вирішити до футбольного турніру, Генсекретар УЄФА виділив питання забезпечення транспортом і проживанням уболівальників. На сьогодні у Львові є 30 тисяч номерів і ліжок для футбольних фанів і туристів, але УЄФА має застереження щодо того, як така велика кількість людей буде пересуватись містом, з місця проживання до стадіону, до аеропорту. Іншу проблему, яку спільно варто вирішувати,– це якомога більше львів’ян навчити англійської мови.

«Через два роки українська мова не стане більш поширеною, нею не розмовлятимуть більшість туристів, які приїдуть до Львова. Тому треба зробити все можливе, щоб ті тисячі людей, які сюди приїдуть на чемпіонат, змогли порозумітись з місцевим населенням», – зазначив Джанні Інфантіно.

До Євро-2012 залишилось 18 місяців. Це настільки обмаль часу, що не можна засмагати на пляжах і відпочивати, наголосив Генсекретар УЄФА, вказавши на засмаглих українських чиновників.

В УЄФА вірять, що Євро-2012 змінить Україну і Польщу

Україна і Польща у 2012 році побачать найкращу футбольну подію, яка змінить ці країни і людей, зауважив Джанні Інфантіно, який 10 років працює у європейському футбольному союзі.

Це його перший візит до України, зокрема у Львів, який справив на експерта гарне враження, окрім львівського летовища. Генсекретар УЄФА висловив надію, що футбольні фани відкриють для себе таку перлину як Львів. А для цього важливо докласти ще чимало зусиль.

За словами віце-прем’єр-міністра Бориса Колеснікова, якого представники УЄФА називають Суперборисом, львівське летовище на час будівництва не закриватимуть, а поруч планують будівництво нового автовокзалу.

Сьогодні ж делегація УЄФА зі Львова поїхала у Донецьк, а уже завтра має ознайомитися зі станом підготовки інфраструктури до проведення чемпіонату Європи з футболу у Харкові та Києві.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG