Доступність посилання

ТОП новини

«Генеральний інспектор» УЄФА задоволений Україною


Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно
Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно

Київ – Підготовка до чемпіонату з футболу Євро-2012 в Україні іде успішно – такі оптимістичні висновки зробив генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно за результатами дводенної перевірки чотирьох українських міст. Останнім інспектували Київ.

Першим об’єктом візиту делегації УЄФА до столиці став міжнародний аеропорт у Борисполі, що під Києвом. За словами Джанні Інфантіно, один із терміналів уже майже завершений, а інший закінчують будувати. Наступним пунктом був Олімпійський стадіон. Тут, за словами генерального секретаря УЄФА, все ще є багато незробленого, однак там працює багато людей, щоб довести розпочату роботу до завершення.

За словами першого заступника голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова, є абсолютна впевненість, що Київ прийме Євро-2012 на високому рівні, хоча попереду напружена робота на всіх напрямках. Крім того, хотілося б не тільки ті об’єкти, які прямо стосуються Євро-2012 побудувати і реконструювати, а ще й багато зробити для благоустрою міста з ініціативи самого міста. Те, що будується, наголошує Попов, дістанеться у спадок киянам та всій Україні.

Схожу думку висловив і Джанні Інфантіно, якого журналісти запитали про стан доріг.

Суперхлопці з України

Оптимізму очільнику УЄФА щодо належної підготовки столиці та інших українських міст до європейської першості з футболу додали «два чинники».

«Перший чинник – це інфраструктура, яку я відвідав, і другим таким чинником є та енергія, той ентузіазм, який вкладає українська сторона у виконання належної їй роботи, – зауважив Інфантіно. –Дві головні особи, які все це рухають, це президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та віце-прем’єр Борис Колесніков. В УЄФА ми тепер їх називаємо Супер-Григорій та Супер-Борис».

Щоправда, Джанні Інфантіно висловив сподівання, що енергія від Супер-Григорія та Супер-Бориса передаватиметься й до інших посадовців та працівників, котрі займаються підготовкою до континентального турніру в Україні.

За словами генерального секретаря УЄФА, інше важливе питання, яке обговорювалося під час зустрічі з українськими урядовцями, це мова. Акцент робиться на тому, що українцям потрібно буде навчитися трохи розуміти англійську.

Питання цін на квитки, як зазначив Джанні Інфантіно, буде в полі зору перед турніром, однак метою УЄФА є найщільніше заповнити стадіони. Євро-2012 буде фантастичною подією, яка змінить Україну та її місце в світі, зазначив генсекретар УЄФА.

І, напевно, трохи зміняться й самі українці…

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG