Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк має подбати про дороги і житло до Євро-2012


Донецьк – Делегація УЄФА перевірила друге місто, яке прийматиме Єврочемпіонат з футболу у 2012 році – Донецьк. Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно після переглядів об’єктів Євро-2012 у місті висловив припущення, що Україна достатньо готова для того, щоб гідно провести чемпіонат. За його словами, за останні чотири місяці у Донецьку багато чого змінилося на краще.

У Донецьку перейшли від слів до діла. Таке враження після перегляду місцевого аеропорту і стадіону «Донбас-арена» висловив секретар УЄФА Джанні Інфантіно. За його словами, під час свого останнього візиту делегація УЄФА дещо критично оцінювала українські можливості. Втім, тепер ставлення УЄФА змінилось.

«Ви знаєте, іноді ми дуже критично ставились до підготовки до Євро-2012. Ви знаєте це, в першу чергу, це знає місцева влада, скільки іще потрібно зробити. Втім, від останнього візиту УЄФА у квітні тут є значний прогрес», – відзначив Джанні Інфантіно.
Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно


Донецький стадіон вразив УЄФА, втім, цього мало

Попри досягнення, Інфантіно називає і недоліки. Донецький аеропорт, що зараз на стадії реконструкції, залізничний вокзал, який також перебудовують, новий стадіон «Донбас-арена», готелі – ці об’єкти дозволять гідно провести Євро-2012 лише тоді, коли будуть об’єднані у злагоджену інфраструктуру.

Сьогодні мер Донецька Олександр Лук’янченко представив УЄФА план такого об’єднання, що дозволить максимально використати обмежені можливості донецьких доріг. У Донецьку також пропонують зробити футбольний квиток одночасно квитком на проїзд у міському транспорті. Пан Інфантіно лишився вдоволений почутим.

«Нас наповнює відчуття впевненості у тому, що Україна організує фантастичний чемпіонат з футболу. Дехто навіть змінив імена. Джентльмени Григорій Суркіс і Борис Колесников тепер мають імена Супер-Грегорі та Супер-Борис по своїй діяльності за останні кілька місяців», – жартував Джанні Інфантіно.

Попереду багато роботи

Секретар УЄФА закликав відповідальних за Євро чиновників ворушитись надалі, бо Євро-2012 для України – це шанс, який не можна втратити. Якщо рік тому в середовищі перших осіб міста панували настрої скептичного ставлення до майбутнього чемпіонату, то тепер усі охоче взялись за роботу. Днями у Донецьку відкрили спеціальний центр з підготовки до Євро-2012.

«Ми не просто разом із віце-прем’єром Колесниковим готуємось до Чемпіонату з футболу, ми змінюємо своє місто. Разом із тим змінюється уся держава. Такі настрої у нас», – розповів Радіо Свобода секретар міської ради Микола Левченко.

Інфантіно поставив донецькій владі наступне завдання: дивитись на ситуацію в цілому і опрацювати якомога більше варіантів взаємодії житлового, транспортного й спортивного комплексів. За його словами, проблеми доріг і доступу до інформації про житло в Україні ще залишаються не вирішеними.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG