Доступність посилання

ТОП новини

У Києві очікують на ювілейну «Молодість»


Київ – 23 жовтня відкривається 40-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість». За словами організаторів, цього року програма показів значно ширша від попередніх і налічує понад 300 фільмів. Відкриватимуть фестиваль показом французького кінофільму «Картагена», яку представлять виконавці головних ролей Софі Марсо та Крістофер Ламберт. Ювілейна «Молодість» триватиме до 31 жовтня.

Цього року «Молодість» святкує 40-річний ювілей. Зокрема тому у програмі кінофестивалю не лише найцікавіші прем’єри, а й покази фільмів-переможців фестивалю останніх 20 років.

Хоч фінансова підтримка фестивалю цього року не перевищує минулорічну, організатори обіцяють цікаве і якісне кіно. «Ситуація залишається критичною попри те, що цього року нас підтримала держава. Проте на якості фільмів це не позначиться. Ми робимо, можливо, трохи менш яскраву картинку, проте показуємо насправді цікаві фільми, відзняті за останній рік», – зазначає програмний директор «Молодості» Денис Нікітенко.

У конкурсній програмі – і «Щастя моє» Лозниці

Організатори «Молодості» радять глядачам звернути особливу увагу на позаконкурсну програму «Фестиваль фестивалів», у рамках якої демонструватимуть гучні прем’єри світових кінофестивалів останнього року. Також уперше в конкурсній програмі «Молодості» аж 6 українських фільмів. «Це один повнометражний фільм – «Щастя моє» Сергія Лозниці, який демонструвався у Каннах. Окрім того, три кінороботи нараховуватиме програма короткометражних фільмів та два – студентська програма», – додає Денис Нікітенко.

Один із учасників конкурсу, режисер Максим Буйніцкі демонструватиме свою кінороботу під назвою «Перешкода» у програмі «Студентських фільмів». Дев’ятихвилинна стрічка є екранізацією однойменного оповідання російського письменника Даниїла Хармса, в якому розповідається про кохання під час сталінських репресій. За задумом режисера, історію кохання розігрують діти. «Фільм про кохання і про час, і про те, як кохання перемагає час. Можливо, так можна трактувати назву фільму «Перешкода»», – додає Максим Буйніцкі.

Ведучою церемонії відкриття фестивалю буде російська актриса та режисер Рената Литвинова. Міжнародне журі «Молодості» очолить французький режисер Марк Каро. 31 жовтня під час закриття фестивалю журі зокрема назве найкращий фільм ювілейного кінофестивалю «Молодість».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG