Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко хоче довести немотивованість свого арешту


Юрій Луценко, 27 грудня 2010 року
Юрій Луценко, 27 грудня 2010 року

Лідер громадського руху «Народна самооборона», колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що хоче особисто взяти участь у судовому засіданні, яке розглядатиме його скаргу на його арешт.

Луценко, який перебуває в Лук’янівському СІЗО в Києві, звернувся до Апеляційного суду Києва з таким клопотанням, мовиться в повідомленні прес-служби «Народної самооборони».

За цим повідомленням, Юрій Луценко має намір особисто довести в суді, що в Генеральної прокуратури не було жодних вмотивованих підстав змінювати йому запобіжний захід із підписки про невиїзд на утримання під вартою.

Також Луценко має намір довести судові, що заяви прес-служби Генпрокуратури про начебто «повільне» ознайомлення зі справою, «розкриття таємниці слідства» в інтерв’ю засобам масової інформації, невизнання ним вини є «виключно політично вмотивованими» і грубо порушують його конституційне право на захист.

Апеляцію Луценка мають розглядати у вівторок.

Юрія Луценка затримав 26 грудня загін спецпризначення Служби безпеки України, а суд відтак постановив змінити йому запобіжний захід із підписки про невиїзд на утримання під вартою. Суддя мотивував це тим, що Луценко як обвинувачений не з’являвся до слідчого, чим порушив умови підписки про невиїзд. Луценко заявляє, що ходив до слідчого регулярно.

Юрія Луценка звинувачують у двох кримінальних справах.

В одній із них, у якій досудове слідство вже закінчено, йдеться про перевищення колишнім міністром внутрішніх справ службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, а саме незаконне, на думку прокуратури, нарахування міністром пенсійних виплат своєму тодішньому водієві на суму в 40 тисяч гривень.

В іншу, порушену нещодавно, виділили один із епізодів справи про отруєння Віктора Ющенка, коли Юрій Луценко незаконно, на думку прокуратури, призначив стеження за одним із фігурантів справи.

Тимошенко знову викликають до Генпрокуратури

Тим часом лідера партії «Батьківщина» і колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко знову викликають на допит до Генеральної прокуратури, повідомив у понеділок сайт партії.

Як мовиться в повідомленні, допит має відбутися в середу.

Генпрокуратура звинувачує Тимошенко за статтею Кримінального кодексу про «перевищення влади або службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки».

Екс-прем’єра обвинувачують у нецільовому використанні 180 мільйонів i ще 200 мільйонів євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом, а також завданні інших збитків державі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG