Доступність посилання

ТОП новини

Луганська облрада називає сутички у Львові проявом неонацистських настроїв


Луганськ – Депутати Луганської облради запропонували заборонити діяльність ВО «Свобода». За словами луганських депутатів, саме з вини свободівців у Львові 9 травня відбулися масові безладдя. Щоб ухвалити звернення до центральних органів влади, Луганська облрада провела сьогодні позачергову сесію.

Перед початком сесії біля будівлі обласної ради відбувся спільний мітинг представників Партії регіонів та КПУ. Комуністи тримали транспаранти з гаслами «Янукович, підпиши закон про «Прапор Перемоги» та «Неофашистів під заборону».

У сесійні залі також сиділи люди з плакатами, на яких було написано: «Захистимо велику перемогу» та «Фашизм не пройде». У перших рядах розмістились ветерани, на стіні розтягнули велику георгіївську стрічку.

Спочатку депутати переглянули нарізку відео про сутички у Львові 9 травня. Після цього їм запропонували ухвалити підготовлене звернення.

Зокрема, у ньому мовилося, що до безладів на вулицях Львова причетні представники ВО «Свобода» та інші націоналістичні сили, які повинні понести кримінальну відповідальність. Також народні обранці Луганщини закликають владу не допустити поширення неонацистських настроїв в Україні.

Звернення зачитав голова фракції Партії регіонів в Луганській облраді Олександр Арапов.

«Вважаємо необхідним заборонити діяльність ВО «Свобода» як екстремістської організації, яка порушує закони і провокує розкол України. Разом ми повинні захистити ветеранів, все наше суспільство від загрози відродження нацизму», – мовилося у зверненні.

Іншу думку депутати почути не захотіли

Натомість представникові «Свободи» луганські депутати відмовилися надати слово. Голова харківського обласного осередку партії Ігор Швайка спілкувався лише з журналістами.

Він вчергове зазначив, що у Львові відбулися провокації, які організувала влада та проросійські сили.

«Як повинні реагувати нормальні люди на те, коли йде група людей, які скандують: «Хохли – параша, Росія – наша». Як повинні на це реагувати нормальні люди? Вони просто виходять на вулицю і захищають своє місто, свою хату, свою честь та гідність», – сказав Ігор Швайка.

Обговорення в облраді тривало близько двох годин і проходило з образами та прокляттями на адресу свободівців.

Ухвалене звернення мають направити Президентові, Верховній Раді, Кабмінові і Генпрокуратурі та всім обласним радам.

Депутати також ухвалили вивішувати червоний прапор Перемоги до 22 червня – річниці початку Великої Вітчизняної війни – та продовжити акцію «Георгіївська стрічка». Для цього обіцяють знайти позабюджетні кошти.

Тим часом на 9 травня в місті вже були вивішені зовсім не копії «прапора Перемоги», як пропонував так і не підписаний Президентом закон, а просто прапори колишнього СРСР.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG