Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відкрили пам’ятник Шевченку, подарований Лео Молом


В Івано-Франківську в неділю урочисто відкрили пам’ятник Тарасові Шевченку, подарований канадським скульптором українського походження Лео Молом (Леонідом Молодожанином).

Пішою ходою від Вічевого майдану до парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка в Івано-Франківську розпочалися урочистості з нагоди 150-річчя перепоховання Кобзаря.

Цій даті приурочили відкриття в парку пам’ятника Шевченку роботи Лео Мола.

Цю скульптуру всесвітньо відомий скульптор Леонід Молодожанин, автор пам’ятників Шевченкові у Вашингтоні, Буенос-Айресі, Санкт-Петербурзі, подарував Івано-Франківську ще три роки тому.

До цього часу обласний центр Прикарпаття був чи не єдиним в Україні, який не мав великого пам’ятника Кобзареві, лише погруддя.

За словами міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, у більш як двадцятирічній дискусії навколо пам’ятника Шевченку і місця для його встановлення поставлено проміжну крапку. Він висловив сподівання, що спільними зусиллями міської і обласної влади в місті таки зроблять і великий пам’ятник поетові.

На встановлення роботи Лео Мола з міського бюджету було виділено 300 тисяч гривень та ще кошти на благоустрій навколо нього.
XS
SM
MD
LG