Доступність посилання

ТОП новини

«Газова справа» Тимошенко: по суті – в середу


Печерський районний суд Києва пізно ввечері в суботу призначив на 10-у ранку 29 червня розгляд по суті кримінальної справи, за якою лідера партії «Батьківщина», колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко звинувачують у перевищенні влади і службових повноважень при укладенні 2009 року газових контрактів із Росією.

Рішення оголосив суддя Родіон Кірєєв, який головує на процесі, після майже семи годин перебування в дорадчій кімнаті.

За його словами, справа належить до розгляду в Печерському райсуді за одноосібної участі самого судді Кірєєва.

Суд також відхилив більшість клопотань, про які заявляли Юлія Тимошенко і її захисник, народний депутат Сергій Власенко, в перебігу попереднього слухання справи раніше в суботу.

Відхилені, зокрема, клопотання про закриття справи, про направлення її на додаткове розслідування, про її об’єднання в одне провадження з іншою кримінальною справою, порушеною проти колишнього прем’єра щодо перевищення нею повноважень і нецільового використання коштів, отриманих за Кіотським протоколом, і при закупівлі автомашин для сільської медицини, та зі справами проти інших колишніх посадовців уряду Тимошенко про розтрату 11 мільярдів кубометрів газу компанії «РосУкрЕнерго».

Також відхилене клопотання про розгляд справи судом присяжних, бо така процедура не передбачена законами, і про проведення виїзного засідання в іншому, більшому приміщення, бо, на думку суду, це не дасть можливості забезпечити охорону й інші потреби суду.

Крім того, суд не став скасовувати підписку про невиїзд, не знайшовши для цього підстав, і не надав Тимошенко дозволів на низку поїздок, про які вона просила.

Крім того, суд відмовився допустити до справи як захисника Тимошенко народного депутата Сергія Саса.

Водночас суд задовольнив клопотання про допуск до справи як адвоката Михайла Титаренка.

Задоволене і ще одне клопотання: суд передав до Генеральної прокуратури заяву захисту Тимошенко про можливе вчинення злочину слідчим Олександром Нечвоглодом, який порушив нинішню кримінальну справу і вів у ній досудове розслідування, і про можливе притягнення його до кримінальної відповідальності.

На зачитуванні ухвал суду в залі залишалися тільки представники Генеральної прокуратури і журналісти. Сама Юлія Тимошенко і її захисник перед тим залишили залу суду й пішли до Генпрокуратури, щоб ознайомлюватися там із матеріалами другої справи щодо колишньої прем’єра, про Кіотські кошти і авта для сільської медицини. Субота була останнім днем, відведеним для цього ознайомлення.

* * * * * * * * * * *

Про перебіг судового слухання раніше в суботу читайте тут

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG