Доступність посилання

ТОП новини

Суд над Тимошенко: перерва до середи


Колишній Прем’єр-міністр, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що одноденний термін, наданий Печерським районним судом Києва її захисникові Миколі Титаренку для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, є недостатнім. Про це вона повідомила журналістам після судового засідання у понеділок.

Тимошенко чекає доказів з-за кордону
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


«Суд, незважаючи на пряме зобов’язання дати час на ознайомлення, дав лише один день, щоб новий захисник міг ознайомитися зі справою. Це значить, що йому потрібно за завтрашній день прочитати понад 4 тисячі сторінок», – сказала Тимошенко.

Колишній Прем’єр-міністр додала, що, відповідно до сформованої практики, для ознайомлення з такою кількістю матеріалів необхідно близько 40 днів.

Печерський райсуд переніс у понеділок засідання на 6 липня у кримінальній справі проти Тимошенко за звинуваченням у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році і таким чином частково задовольнив клопотання захисника Тимошенко Титаренка про надання йому термін на ознайомлення з матеріалами справи.

Представники Євросоюзу вважають, що справа проти Тимошенко може бути «політично вмотивованою» – Тейшейра

Рішення суду у справі колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко не вплине на переговори між Києвом і Брюсселем щодо укладання Угоди про асоціацію. Про це заявив сьогодні на прес-конференції голова Представництва ЄС у Києві Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

Жозе Мануель Пінту Тейшейра

Водночас, за словами посла, офіційні представники Євросоюзу вважають, що справа проти Тимошенко може бути «політично вмотивованою». «Високий представник Катрін Аштон зробила заяву від імені ЄС щодо можливої політичної мотивації у справі Тимошенко. Також маємо і заяву щодо цього від Європарламенту. Хочу нагадати, що судову справу порушили за фактом підписання українсько-російських газових угод. Але європейці пам’ятають, якою серйозною була газова криза у січні 2009 року, та яку роль у її вирішенні зіграла Тимошенко – тодішній Прем’єр-міністр України», – наголосив він.

Жозе Мануель Пінту Тейшейра також повідомив, що за перебігом судового процесу над Тимошенко спостерігають данські експерти Гельсінської групи з прав людини. «Дипломати з країн Євросоюзу, які працюють у Києві, встановили графік з відвідування засідань суду у справі Тимошенко. Також західні дипломати відстежують перебіг суду над іншими представниками уряду Тимошенко», – додав посол.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG