Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: частина об’єктів «Межигір’я» належить особам, які перебувають за кордоном


Віктор Янукович перед початком прес-конференції
Віктор Янукович перед початком прес-конференції

Президент Віктор Янукович на сьогоднішній прес-конференції в Києві, на якій він підбивав підсумки своєї діяльності, відповів і на низку запитань журналістів.

Президент Віктор Янукович заявив, що частина об’єктів інфраструктури резиденції «Межигір’я» (село Нові Петрівці, Вишгородський район, Київська область) належить особам, які перебувають за кордоном.

«Якщо вам потрібні господарі, пошукайте їх, я переконаний у тому, що вони найдуться. Вони іноді приїжджають в Україну», – сказав Президент, відповідаючи на запитання, кому належать такі об’єкти на території «Межигір’я» як тенісний корт, яхт-клуб, ангар для вертольота, басейни, клубний будинок.

Разом з цим Янукович зазначив, що не визнає мови ультиматумів і запрошує у свій будинок тільки тих людей, з якими йому хочеться спілкуватися.




Я намагаюся не втручатися у процес Тимошенко – Янукович

Президент Віктор Янукович запевняє, що не втручається у перебіг судового процесу у справі щодо газових контрактів, порушеній проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це він заявив на прес-конференції у Києві.

«Є політика і є право, тобто є кримінальна відповідальність. Що стосується права, то це прокурор і суд. Вони там роблять висновки й ухвалюють рішення. Ви уявляєте собі будь-яке моє необережне втручанняв цю систему, до чого воно може призвести? Тому я намагаюся не втручатися в ці процеси і не робити поспішних висновків», – сказав Віктор Янукович.

«Я жодного разу не образив і не принизив Тимошенко. Я ніколи собі цього не дозволяв робити – як людина, як чоловік і як президент. Тому висновки зроблять правоохоронні органи, а крапку поставить суд», – наголосив Президент.

Віктор Янукович додав, що він виступає «за те, щоб якомога швидше закінчився цей процес». «Я взагалі не бажаю зла чи ще чогось поганого Тимошенко. Те, що вона має, – це її питання. Вона краще знає, де і в чому вона винна. І якщо вона порушила закон, у неї є можливість захищатися», – сказав голова держави.

Віктор Янукович також зазначив, що під час проведення процесу над Юлією Тимошенко суд не порушує закони. «Мої консультанти, яким я ставлю питання, в якій частині порушуються закони, наприклад, судом, відповідають, що на сьогоднішній день судом порушень закону немає. Закон порушується тільки Тимошенко, адвокатами і народними депутатами, присутніми в залі, які перешкоджають сьогодні законній судовій процедурі», – наголосив він.

Янукович виключає злиття «Нафтогазу» і «Газпрому»

Президент Віктор Янукович на сьогоднішній прес-конференції також заявив, що виключає злиття Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» і російської компанії «Газпром».

«Ми не плануємо злиття «Газпрому» і «Нафтогазу України». Ми плануємо їх участь у спільних проектах, наприклад, у модернізації газотранспортної системи, можливо видобутку нафти й газу, в тому числі – на території України», – зазначив глава держави.

Сьогодні Президент Віктор дав прес-конференцію, де він підібивав підсумки своєї діяльності. Цей захід ще до його проведення глава держави назвав кроком до встановлення абсолютної публічності владної команди.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG