Доступність посилання

ТОП новини

Удари біля Тріполі вразили лівійські військові об’єкти – НАТО


У союзі НАТО, який здійснює командування міжнародною операцією в Лівії, повідомили, що в перебігу повітряних ударів на східних околицях столиці Тріполі в ніч на неділю були вражені військовий склад, три радарні станції і пускова ракетна установка протиповітряної оборони.

Раніше в неділю влада Лівії стверджувала, що удари влучили і в військові, і в цивільні об’єкти, але підтверджень цього не навела.

Міжнародна коаліція заявляє, що здійснює свої удари на виконання резолюції Ради безпеки ООН, щоб захистити мирних мешканців Лівії від дій урядових військ, зокрема, і шляхом руйнування військової інфраструктури влади лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі. У НАТО наголошують, що всі удари спрямовані тільки на військові цілі, і шкодують, коли помилково гинуть і цивільні люди, а не підтверджені заяви влади Каддафі про велику кількість загиблих цивільних називають пропагандою.

Сам Каддафі попереднього вечора, в суботу, вкотре заявив, що ніколи не залишить «землю своїх предків», у відповідь на все гучніші заклики міжнародної спільноти, щоб він відійшов від влади в країні.

Тим часом у неділю вже четвертий день без успіху триває спроба наступу лівійських повстанців на стратегічно важливий нафтовий порт і місто Бреґа у східній частині Лівії. Повідомляють про окремі сутички повстанців із урядовими військами в деяких частинах міста.

При цьому повстанці зазнають значних для них втрат. Зокрема, лише за суботу вони втратили вбитими під час невдалого наступу 10 бійців. За попередній день, п’ятницю, повідомляли про не менш як 12 убитих і 178 поранених повстанців.
XS
SM
MD
LG