Доступність посилання

ТОП новини

У Лівії відбулися нові повітряні удари по комплексу Каддафі


У центрі столиці Лівії Тріполі в неділю ввечері знову пролунали вибухи, другий вечір поспіль. Як повідомив головний речник начальника Оборонного штабу (генштабу) Збройних сил Великої Британії і Міністерства оборони країни генерал-майор Нік Поуп, удар здійснили літаки британських Королівських ВПС по високих стінах, які оточують військове містечко Баб-аль-Азізія у Тріполі, відоме як місце, де розташована резиденція лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі.

За словами речника, комплекс Баб-аль-Азізія є головним штабом режиму Каддафі, в якому розташовані об’єкти командування й управління військами і військові казарми.

Цього ж дня, в неділю, міністр закордонних справ Лівії Абдель-Аті аль-Обейді повернувся з триденного візиту до Єгипту, про перебіг чи результати якого не було ніяких повідомлень.

Міжнародна коаліція, одним із членів якої є Велика Британія, від березня здійснює повітряні удари та інші воєнні операції проти військових об’єктів лівійською влади на виконання резолюції Ради безпеки ООН про захист цивільного населення Лівії від дій військ Каддафі. Війська лівійського уряду нерідко завдають ударів по цивільному населенню в місцевостях, які контролює збройна опозиція до влади Каддафі, що від початку свого повстання в лютому контролює нині приблизно половину території країни.
XS
SM
MD
LG