Доступність посилання

ТОП новини

Ми маємо 300 делегатів з багатьох країн світу – міністр культури


Михайло Кулиняк
Михайло Кулиняк

Київ – 19 серпня відкривається п'ятий Всесвітній форум українців. Він триватиме три дні. Почесним гостем зібрання запросили бути Президента України Віктора Януковича. Організаційну та фінансову підтримку Форумові надає Міністерство культури України. Ддетальніше про це зібрання у прямому ефірі Радіо Свобода розповів міністр культури Михайло Кулиняк.

– Пане міністре, якою є мета П’ятого Всесвітнього форуму українців, що відкривається сьогодні у Києві?

– П’ятий Форум українців відбувається у рік 20-ї річниці Незалежності нашої держави. Тому є велика, дуже представницька делегація. Ми маємо 300 делегатів з багатьох країн світу. Ми маємо з них 100 осіб – представників західної діаспори – це США, країни Європи;100 осіб від східної діаспори – Росії, країн СНД; ми маємо 100 осіб з України, також маємо почесних гостей. Тобто, цікавість є велика, і всі наші українці, які проживають за кордоном, мають шанс подивитися, як живе Україна, як святкує 20-у річницю своєї незалежності. На лист, із яким звернувся голова Всесвітньої координаційної ради Дмитро Павличко, було доручення Президента України Віктора Януковича, і Міністерство, як виконавець, проводить цей Форум. Я вважаю, він добре підготовлений і буде проведений на високому рівні.

– За даними преси, на проведення Всесвітнього форуму українців із державного бюджету України виділили три мільйони гривень. Це так ?

– Це абсолютна правда. Ще раз повторюся, що за дорученням Президента було вирішено провести цей Всесвітній форум українців на найвищому рівні. Тому справді, з бюджету виділено, я можу сказати, 3 мільйони 300 тисяч гривень. Це все потрачено на приїзд, від’їзд, проживання учасників форуму. Тож я підтверджую цю інформацію.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG