Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз занепокоєний станом здоров’я Тимошенко


Європейський Союз висловлює стурбованість через повідомлення про те, що стан здоров’я колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко погіршився, заявив сьогодні на брифінгу в Брюсселі речник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Майкл Манн.

«Ми стурбовані повідомленнями про те, що стан здоров’я Тимошенко погіршився, і закликаємо українську владу забезпечити її своєчасний і незалежний медогляд, а також професійну медичну допомогу, якщо така знадобиться. Такі дії сприятимуть проясненню ситуації, що було б і в інтересах суду», – наголосив речник ЄС.

«ЄС також просив дозволу для свого виконувача обов’язків керівника представництва в Україні відвідати Тимошенко в СІЗО», – нагадав Манн.

«Ми сподіваємося на негайний і позитивний розгляд цього питання українською владою», – наголосив він.

В інтерв’ю Радіо Свобода після брифінгу зовнішньополітичний речник Євросоюзу додав, що нині ЄС повторив свій запит на відвідини Тимошенко, який був уперше поданий іще в день її взяття під варту 5 серпня і на який досі не було позитивної відповіді.

Майкл Манн також звернув увагу, що становище з судами над представниками попереднього уряду в Україні, яке наводить на думку про застосування вибіркового правосуддя, не сприяє нинішнім переговорам між ЄС і Україною про асоціацію й вільну торгівлю, і це теж викликає занепокоєння.

5 серпня, в день арешту Тимошенко, Євросоюз уже висловлював надзвичайне занепокоєння цією подією. Зі спільною заявою про це виступили Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Катрін Аштон і комісар ЄС із розширення і Європейської політики сусідства Штефан Філе.
XS
SM
MD
LG