Доступність посилання

ТОП новини

Зі столиці Лівії надходять суперечливі повідомлення


Лівійські повстанці заявляють у неділю, що взяли під свій контроль деякі частини столиці Лівії Тріполі, влада ж лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі стверджує, що далі контролює місто і що мешканці столиці підтримують її. Заяви обох сторін наразі не підтверджені з незалежних джерел.

Від суботнього вечора в деяких районах Тріполі спалахували бої, лунали перестрілки й вибухи ракет, агентства передавали слова очевидців, що вулиці цих районів контролювали повстанці. Водночас Каддафі і представники його влади заявляли, що невеликі групи повстанців були розбиті, або, як сказав сам Каддафі в телезверненні, «щурі знищені».

У союзі НАТО, який здійснює командування міжнародною операцією щодо Лівії, заявляють, що розташування сил сторін постійно й дуже швидко змінюється.

Тим часом в Італії міністр оборони Іньяціо Ля Русса офіційно підтвердив повідомлення, що колишній найближчий соратник Муаммара аль-Каддафі, Абдассалам Джаллуд, прибув до Італії. Лівійські повстанці заявили, що він перейшов на їхній бік.

Напередодні лівійські повстанці заявили, що взяли три стратегічно важливі міста – Бреґу у східній частині Лівії та Аз-Завію і Злітен у західній; останні два міста розташовані відносно недалеко від Тріполі, з заходу й зі сходу від столиці. Але ці повідомлення ще не мають надійних підтверджень.
XS
SM
MD
LG