Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Українці не беруть участь у протистоянні у Лівії


Українці не беруть участь у військових діях на території Лівії. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров.

За його повідомленням, МЗС провело «плідне та ґрунтовне» дослідження кількості українських громадян, які перебувають на території Лівії, встановило контакти з усіма, хто працював там, а також провело масштабну евакуацію українців із зони конфлікту. За словами речника МЗС, всю інформацію про українських громадян, які нібито воюють у Лівії, варто вважати чутками.

«Всім відомо, в яких країнах знаходяться наші миротворці, на яких умовах вони там працюють і що вони роблять це легально. Ми все знаємо про військовослужбовців, які несуть певні зобов’язання перед своєю державою. Ми з впевненістю можемо сказати, що вони не беруть участь у акціях, які є незаконними чи нелегальними», – наголосив Олександр Дикусаров.

«Збройні сили України виконують свою функцію на благо нашої держави», – зазначив речник МЗС і наголосив, що питання нелегальної участі українців у військових конфліктах, зокрема у лівійському, має бути закрите.

26 серпня російське агентство «РИА Новости» з посиланням на анонімних представників лівійської опозиції заявило, що серед снайперів, затриманих під час бойових дій у Тріполі, виявилося 15 українців.

Припущення щодо можливості участі українських військових у лівійському конфлікті також висловили депутати Анатолій Гриценко (НУНС) та Валерій Коновалюк (Партія регіонів).
XS
SM
MD
LG