Доступність посилання

ТОП новини

Діти просять Президента врятувати життя ВІЛ-інфікованих


Українські діти просять Януковича врятувати життя

x
Українські діти просять Януковича врятувати життя
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Віктор Янукович отримав листи від дітей із проханням допомогти з ліками для ВІЛ-інфікованих і доручив урядові профінансувати цього року в повному обсязі закупівлю ліків для ВІЛ-інфікованих та закласти необхідні видатки до державного бюджету на наступний рік, повідомили в Адміністрації Президента.

Дві тисячі листівок з проханням допомогти з ліками для ВІЛ-інфікованих надіслали Президентові, народним депутатам та послам українські діти. Листівки створила художниця Євгенія Гапчинська в рамках всеукраїнської акції «Допоможіть вижити!», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

У цих листівках діти просять Віктора Януковича посприяти виділенню коштів для закупівлі необхідних ліків. Вони просять врятувати життя своїм близьким та друзям. Серед дітей, які написали листи, є також ВІЛ-позитивні.

Проблема з постачанням ліків виникла після того, як українська митниця арештувала вантаж із ліками для хворих на СНІД, кваліфікувавши його як контрабанду.

За останніми даними міжнародних організацій, в Україні сьогодні живе понад 360 тисяч ВІЛ-позитивних людей. У 2012 році не менш як 40 тисяч із них потребуватимуть лікування.
XS
SM
MD
LG