Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко назвала Кірєєва злочинцем


Київ – Юлія Тимошенко під час судового засідання назвала суддю Родіона Кірєєва злочинцем. Так вона відреагувала на рішення судді залучити до матеріалів справи лише ті документи, які підтримало обвинувачення. У свою чергу, представники прокуратури запевняють, що заперечували лише проти долучення тих документів, які не стосуються суті обвинувачення, висунутого проти Юлії Тимошенко.

Прокуратура боїться документів захисту – Плахотнюк
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Встановити наявність чи відсутність збитків НАК «Нафтогаз України», завданих діями колишньої Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко можливо лише за наявності чітко визначеного переліку документів, заявив адвокат підсудної Микола Сірий.

«Якщо ставиться питання у суді про спричинення збитків, то має бути чітка низка документів: звітність підприємства, якому спричинені збитки, аудит цієї звітності і всієї господарської діяльності, а це аудит компанії «Ернст енд Янг». За тим напрямком, за яким були спричинені збитки, мають бути три документи: контракт, акт прийому-передачі і документі, які вказують, як гроші перейшли з одного рахунку на інший рахунок», – наголосив Сірий.

Прокурори приховують документи – Тимошенко

Під час розгляду клопотань захисту про долучення документів до матеріалів справи між прокурорами, суддею та адвокатами кілька разів відбувалися словесні перепалки. Зокрема, Тимошенко заявила, що має намір подати заяву про злочин на чотирьох прокурорів, які представляють сторону обвинувачення у суді. За її словами, прокурори приховують документи, які доводять, що справа проти неї сфальсифікована.

Держобвинувачення не підтримує клопотання захисту про долучення матеріалів, які доводять відсутність складу злочину в діях Тимошенко, вважає її адвокат Олександр Плахотнюк.

«Ми лише просимо долучити. Оцінку цим документам дасть пізніше суд у дорадчій кімнаті. Прокуратура боїться того, що міститься у цих документах. Інакше я не можу ніяк прокоментувати це. Якщо у нас рівність, якщо у нас змагальність, то чому заперечувати? Хай витребує суд, хай залучать до матеріалів кримінальної справи і суд буде мати можливість оцінювати не лише ті документи, які зібрала прокуратура на досудовому слідстві, а й ті документи, які захист вважає доказами невинуватості», – зазначив Плахотнюк.

Тимошенко залякувала прокурорів – Фролова

Натомість, прокурор Лілія Фролова заяви Юлії Тимошенко назвала залякуванням сторони обвинувачення. Вона також запевнила, що документи, на долучені яких наполягає захист, не стосуються суті справи.

«Прокуратура висловлювала думку щодо того, що заявляла сторона захисту. Зокрема, щодо долучення до матеріалів справи деяких документів. Ті документи, що не стосуються обвинувачення, ми і заперечували. Але сторона обвинувачення побачила дивну реакцію на позицію прокуратури. Адже суд ухвалює рішення. Усі висловлюють свою позицію, а суд ухвалює рішення», – пояснює Фролова.

Суддя Родіон Кірєєв уп’ятнадцяте відмовив захисту Юлії Тимошенко у задоволенні клопотання про скасування стосовно неї міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

«Ніяких нових обставин для зміни запобіжного заходу не з’явилося. Суд постановив: у задоволенні клопотання відмовити», – оголосив Кірєєв.

Присутні у залі народні депутати зустріли це рішення судді вигуками «Ганьба!».
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG