Доступність посилання

ТОП новини

Що буде з «дегероїзованими» діячами ОУН УПА (огляд преси)


Днями виповнюється сім років справі про отруєння Віктора Ющенка, а слідство досі тупцює на місці, пише газета «Сегодня». Нині Генпрокуратура має декілька версій того, що трапилося напередодні помаранчевих подій, у тому числі розглядається варіант, що отруєння як такого і не було, тому журналісти «Сегодня» вирішили зібрати і порівняти версії усіх учасників подій семирічної давнини.

Правозахисники оскаржують рішення про дегероїзацію Шухевича та Бандери у Верховному Суді України та Європейському суді з прав людини, пише газета «Україна молода». Ці постанови суду, пише видання, лише підтвердили слова представниці нинішньої влади Ганни Герман, яка з трибуни парламенту заявляла про те, що в Україні не лишилося незалежних судів і є дуже мало справедливих суддів, йдеться у публікації «Безсмертний чин героїв».

У перший день підвищення акцизного збору на нафтопродукти бензин на українських заправках, однак, не подорожчав, зауважують «Факты и комменарии». Експерти газети прогнозують підвищення цін ближче до кінця вересня. Однак, на їхню думку, воно не буде значним: нафтотрейдери цілком можуть пожертвувати частиною прибутків, щоб стабілізувати ціну на ринку, зауважує видання.

Попит на українську мову в інтернет-мережі зростає. Зокрема, близько 30% запитів на Яндексі робляться українською, пише газета «День», посилаючись на матеріали «Телекритики». Однак у той же час вітчизняні сайти значно поступаються україномовним версіям закордонних. Чому так і чи потрібно взагалі розвивати власне український інтернет-продукт, читайте в матеріалі «Україномовний інтернет».

Вересень традиційно вважається початком ділового сезону, пишуть «Известия в Украине». За інформацією аналітиків видання, близько третини українських компаній планують розширювати штат, а чверть керівників планують підвищувати підлеглим зарплату. Кому пощастить, читайте у статті «Сезон роботи».
  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG