Доступність посилання

ТОП новини

Стросс-Кан повернувся до Франції


Колишній керівник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан повернувся в неділю вранці до Франції після розвалу у США кримінальної справи проти нього за звинуваченням у сексуальних зловживаннях.

У польоті з Нью-Йорка його супроводжувала дружина.

Наприкінці серпня суддя в Нью-Йорку зняв зі Стросс-Кана всі звинувачення на прохання прокуратури, яка заявила, що має підстави сумніватися в твердженнях покоївки нью-йоркського готелю, яка звинувачувала банкіра.

Після цих звинувачень і арешту в травні Стросс-Кан був змушений подати в відставку з посади директора-розпорядника МВФ; через кілька днів його звільнили спершу під домашній арешт, а потім під зобов’язання з’являтись до суду.

Домінік Стросс-Кан, який свого часу вважався потенційним фаворитом на президентських виборах у Франції наступного року, заперечував свою вину. Його захист визнавав, що секс із покоївкою був, але наполягав, що все було добровільно.

Тим часом у Франції на Стросс-Кана також чекають звинувачення у сексуальному зловживанні, які висуває проти нього журналістка Трістан Банон.
XS
SM
MD
LG