Доступність посилання

ТОП новини

Міністр фінансів Росії відправлений у відставку після вимоги президента


Президент Росії Дмитро Медведєв підписав сьогодні указ про відставку віце-прем’єр-міністра, міністра фінансів Олексія Кудріна.

Як сказала речниця президента Наталя Тімакова, причини відставки президент виклав раніше сьогодні на засіданні комісії з модернізації економіки.

При цьому, за її словами, сам Олексій Кудрін заяви про відставку не подавав, а указ підписаний, як і передбачає чинна процедура, за поданням прем’єр-міністра Володимира Путіна.

Кудрін, у свою чергу, заявив агентствам, що після вимоги Медведєва йти в відставку він ухвалив таке рішення.

Раніше сьогодні президент Росії Дмитро Медведєв під час засідання комісії з питань модернізації російської економіки запропонував Олексієві Кудріну піти у відставку до кінця дня через незгоду з президентським курсом. «Якщо Ви не згодні з курсом президента, – а уряд втілює президентський курс, – Ви маєте лише один вихід, і Ви знаєте, який – подати в відставку», – сказав він. Кудрін тоді відповів, що має ще порадитися з прем’єром Путіним.

Днями Кудрін, який обіймає посаду міністра з 2000 року, заявив, що покине уряд через розбіжності з Медведєвим із низки питань, якщо його після виборів очолить нинішній президент.

У суботу на з’їзді партії «Єдина Росія» Путін прийняв пропозицію Медведєва балотуватися наступного року на президента Росії. У відповідь Медведєв прийняв пропозицію Путіна після виборів очолити уряд.
XS
SM
MD
LG