Доступність посилання

ТОП новини

Росія ще не домовилася з Україною про зміну газових контрактів – «Газпром»


Ніяких домовленостей про перегляд умов газових контрактів між «Газпромом» і «Нафтогазом України» наразі ще немає, заявив у понеділок увечері речник російського газового монополіста Сергій Купріянов, хоча, за його словами, позиції сторін із «питань газової співпраці» «вдалося зблизити».

За його словами, попереду ще «велика робота», і переговори про це буде продовжено, зокрема, вже цього тижня.

Раніше в понеділок Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив у Києві, що Україна і Росія досягли домовленості почати переговори про перегляд газових контрактів 2009 року про постачання і транзит газу, повідомили прес-служба українського уряду та українські агентства.

Крім того, Росія також погодилася створити тристоронній консорціум із управління українською газотранспортною системою разом із Україною і Європейським Союзом, сказав Азаров, повідомляючи про результати суботніх українсько-російських переговорів.

А ще раніше цього ж дня в Москві голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер заявляв, що на переговорах із Україною «є прогрес, але говорити про якісь конкретні цифри і параметри сьогодні зарано».

Коментуючи переговори з Україною щодо газового питання на прес-конференції в Москві, Міллер теж заявив, що сторони домовилися продовжити ці переговори до кінця тижня.

У неділю прес-служби президентів України і Росії повідомляли про «суттєвий прогрес», досягнений на суботніх переговорах під Москвою Президента України Віктора Януковича і його російського колеги Дмитра Медведєва та голови російського уряду Володимира Путіна, а також на подальших недільних переговорах у Москві про ставку транзиту газу міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка і голови правління російського «Газпрому» Олексія Міллера.
XS
SM
MD
LG