Доступність посилання

ТОП новини

Знаменита Шакіра відмовила Кадирову на користь України?


На скомбінованій ілюстрації фотографії керівника Чечні Рамзана Кадирова і співачки Шакіри
На скомбінованій ілюстрації фотографії керівника Чечні Рамзана Кадирова і співачки Шакіри

Прага – Пам’ятаєте, як у свої 30 років Рамзан Кадиров став президентом Чечні та править там до сьогодні. Чеченський правитель намагався з усіх сил популяризувати себе різними акціями – від афішування масштабних будівництв у Грозному до запрошення світових футбольних зірок із Бразилії, українських братів Кличків та інших знаменитостей. Так і до свого 35-річчя 5 жовтня, коли у Грозному нібито навіть вже мала співати знаменита співачка з Колумбії – Шакіра. Але не все так складається, як гадалося у команді Кадрова цього разу.

Дійсно, представник чеченського уряду днями оголосив, що знаменита своїми піснями Шакіра нібито погодилася співатиме на святі президента Чечні в Грозному 5 жовтня, разом із британської скрипалькою Ванессою Мей та іншими знаменитостями. У Грозному вже потирали руки й раділи, що почують «на живо» хіти Шакіри «Hips Don’t Lie», чи ж «Loca».



Але Шакіра однак повідомила на своєму Twitter 29 вересня, що вона «не планувала грати роль ляльки для президента Чечні».

Шакіра виступатиме 8 жовтня у Києві

Правда, не відомо достеменно щодо можливої участі й Ванесси Мей, котрій нібито вже було обіцяно заплатити за участь в торжествах у Грозному пів мільйона доларів. Також немає точних інформацій про те, як прореагували на запрошення з Грозного знамениті зірки Голівуду Кевін Костнер, Гіларі Сванк, Ева Мендес. Хоча традиція західних зірок відвідувати вечірки у Росії за великі гроші вже давно успішно започаткована.

Так Дженіфер Лопез цього літа вразила за 1 мільйон доларів весілля узбецького олігарха Азама Асламова в Україні. Кристіна Аґілера погодилася за понад 3 мільйони доларів з’явитися на весіллі у Франції російського мільярдера Андрія Мельниченка.

Може Шакіра, яка колись вже виступала за 1 мільйон доларів на 40-річчі російського мільярдера Сулеймана Керімова, порахувала запрошення Рамзана Кадирова з Грозного пониженням її рейтингу, тим більше, що главу Чечні звинувачують у злочинах проти людства на Північному Кавказі?

Зате достеменно відомо, що Шакіра точно має співати 8 жовтня на відкритті оновленого Національного олімпійського стадіону в Києві до Євро-2012. І телеканал «Україна» вже проанонсував це запланованою прямою трансляцією із 40-хвилинного концерту Шакіри на стадіоні-красені в столиці України. Тут десятки тисяч гостей, як і мільйони українських телеглядачів, мабуть почують і пісню «Hips Don’t Lie».
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG