Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії назвало «неприйнятними» дії США у сфері ПРО


Міністерство закордонних справ РФ вважає неприйнятними дії США у сфері протиракетної оборони. Про це йдеться у коментар МЗС Росії, оприлюдненому у відповідь на домовленості США та Іспанії про базування частини системи ПРО на іспанській території.

«Вважаємо неприйнятною американську практику «фактів, що відбулися» у питаннях протиракетного облаштування Європи, коли без колективного обговорення, без урахування думки всіх зацікавлених країн ухвалюються рішення, здатні вплинути на стан безпеки і стабільності в Євроатлантиці», – йдеться в повідомленні.

У російському міністерстві наголошують, що черговий крок США «не може не насторожувати, оскільки вже на першій фазі його реалізації відбувається істотне нарощування протиракетного потенціалу США в європейській зоні».

«При цьому ми не тільки не бачимо готовності адміністрації піти назустріч російській занепокоєності у ключовому для нас питанні про надання юридичних гарантій ненаправленості майбутньої системи ПРО проти російських стратегічних ядерних сил, а й, навпаки, фіксуємо прагнення все більш розширено підходити до районів розгортання протиракетних засобів США», – йдеться у коментарі МЗС РФ.

«Якщо події і далі розвиватимуться так само, то створений Лісабонським самітом Ради Росія-НАТО шанс перетворити протиракетну оборону зі сфери конфронтації у предмет співпраці буде упущено», – зазначено в повідомленні.
XS
SM
MD
LG