Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович: «На Україну дивляться під мікроскопом»


Київ – Президент України Віктор Янукович сподівається, що апеляційний суд у справі екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко відбудеться на базі нового кримінального законодавства. Про це глава держави заявив на брифінгу в Хмельницькій області.

Говорячи про політичні оцінки справи Юлії Тимошенко, Янукович висловив переконання, що якби така ситуація склалася в будь-якій іншій країні світу, навіть найдемократичнішій, то «там би ніхто нічого не сказав, рота б не відкрили». Натомість, за словами Януковича, на Україну дивляться «під мікроскопом».

Президент вкотре зауважив, що йому особисто не подобається хід справи Тимошенко.

Разом з тим він додав, що невдовзі буде прийняте нове кримінальне законодавство, також, за його словами, у справі Юлії Тимошенко відбудеться апеляційний суд. «Якщо до цього будуть прийняті відповідні закони, суд їх врахує», – сказав Віктор Янукович.

«Суд буде розглядати по тих законах, які тоді будуть діяти», – додав він.

Вирок у справі Тимошенко розчарував усіх друзів України – сенатор США

Сенатор США, член сенатського Комітету з міжнародних відносин Річард Лугар вважає, що судовий вирок про позбавлення екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко волі, віддалить Україну від європейського шляху розвитку, повідомив сайт «Батьківщини».

«Скоріш за все, це (обвинувальний вирок) ще більше віддалить Україну від її офіційних амбіцій щодо приєднання до співтовариства європейських демократій. Євроатлантичне співтовариство має заявити разом, що такий вирок є несумісним з нашими цінностями», – наголосив сенатор Лугар у своїй заяві.

«Вирок колишньому Прем‘єр-міністру України Юлії Тимошенко став найбільшим розчаруванням для усіх друзів України», – додав сенатор США.

Раніше голова європейської дипломатії Катрін Аштон заявила, що «вирок Юлії Тимошенко, поза сумнівами, був політично мотивованим, і це не єдиний випадок в Україні». За її словами, через це під знаком запитання опинилося не лише завершення переговорів над угодою про асоціацію та ЗВТ між ЄС та Україною, а й загалом, усі політичні стосунки між сторонами. Однак, переконує вона, технічний бік переговорів щодо цих угод слід завершити, бо про це просила й сама Юлія Тимошенко.

Підписати цю угоду, за словами Аштон, ЄС зможе тільки тоді, коли буде переконаний, «що українська влада вірить у цінності, на яких базується ця угода і віддано їх підтримує».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG