Доступність посилання

ТОП новини

Литвин пропонує скасувати відмову від повернення на «зимовий час»


Голова Верховної Ради України Володимир Литвин пропонує на засіданні парламенту 18 жовтня скасувати рішення, яким було скасовано повернення України з літнього на поясний час. Про це він заявив сьогодні.

«Я, як ніхто, беру на себе відповідальність за ухвалення цього рішення. Я думаю, що тут був певною мірою спрощений підхід до розгляду відповідного проекту постанови», – сказав Литвин.

Спікер наголосив, що ознайомився з багатьма матеріалами та зверненнями, які він отримує, і вирішив запропонувати парламентові скасувати цю постанову.

Голова Верховної Ради додав, що в проекті рішення про це Кабінетові Міністрів протягом місяця запропоновано внести на розгляд парламенту проект закону, який регулюватиме цю проблему в Україні.

Спікер зазначив, що, на його думку, Україна має перевести стрілки годинника на годину назад (повернувшись із літнього на поясний час), а надалі в літній період стрілок не переводити. «Я думаю, що є підтримка цієї пропозиції. Вважаю, тут потрібно визнати свою помилку й визнати її якнайшвидше, й ухвалити відповідне рішення», – сказав Володимир Литвин.
XS
SM
MD
LG