Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: термін давності фінансових зловживань Тимошенко не завершився


Термін давності справи щодо Юлії Тимошенко за фактом розкрадання бюджетних коштів та ухиляння від сплати податків щодо розрахунків за природний газ корпорацією ЄЕСУ не завершився, оскільки колишній прем’єр скоїла нові злочини. Про це заявив начальник відділу зв’язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко.

«Цю справу відновлено і вона перебуває на стадії досудового слідства у податковій міліції», – сказав він.

«У Кримінально-процесуальному законодавстві передбачено припинення дії термінів відповідальності у зв’язку зі скоєнням нового злочину. Оскільки цей ланцюг скоєних Юлією Володимирівною злочинів не переривався, таким чином, жодних порушень у термінах залучення її до кримінальної відповідальності немає», – додав Юрій Бойченко.

Сьогодні у Генпрокуратурі повідомили, що 20 жовтня скасували постанову про закриття кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко «за фактами розкрадання 25 мільйонів гривень бюджетних коштів та ухилення від сплати понад 20 мільйонів гривень податків шляхом впровадження злочинної фінансової схеми щодо розрахунків за природний газ корпорацією «Єдині енергетичні системи України» та приховування доходів від діяльності її офшорної компанії».
XS
SM
MD
LG