Доступність посилання

ТОП новини

Справу проти Кучми не припинять на стадії слідства – Кузьмін


Справу проти колишнього Президента Леоніда Кучми щодо його можливої причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе не припинятимуть на стадії слідства, заявив у п’ятницю перший заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін.

Коментуючи в ефірі телеканалу «Інтер» рішення Конституційного Суду щодо неприпустимості доказів, здобутих незаконним шляхом, він наголосив, що доказами в цій справі є не тільки так звані «плівки майора Миколи Мельниченка», а й інші свідчення та експертизи.

За його словами, остаточну оцінку надасть суд, який незалежно від рішення Конституційного Суду може відхилити будь-які докази, якщо обґрунтовано мотивує це.

Кузьмін також повідомив, що розслідування «справи Кучми» закінчене, зараз із його матеріалами ознайомлюється захист колишнього Президента, після чого Генеральна прокуратура планує передати справу до суду.

Минулого тижня Конституційний Суд вирішив, що обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних із порушенням закону. Адвокати Кучми потрактували це як підтвердження неможливості використати «плівки Мельниченка» як доказ.

Генеральна прокуратура в березні порушила проти Леоніда Кучми кримінальну справу за звинуваченнями в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели врешті до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Записи колишнього охоронця президентської охорони Миколи Мельниченка, зроблені ним таємно в кабінеті Кучми, коли той був на посаді Президента, визнали речовими доказами у справі.
XS
SM
MD
LG