Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко побачилася з прихильниками. Правда, через ґрати…


Юлія Тимошенко вітає своїх прибічників із-за ґрат слідчого ізолятора, 4 листопада 2011 року
Юлія Тимошенко вітає своїх прибічників із-за ґрат слідчого ізолятора, 4 листопада 2011 року

Київ – Біля Лук’янівського СІЗО у Києві сьогодні відбувся мітинг прихильників колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Учасники акції побачили опозиціонерку у вікні однієї з камер. Лідера БЮТ зустріли гучними оплесками.

Під стіни СІЗО вирушили учасники акції протесту біля Верховної Ради, де вони вимагали ухвалити закон про декриміналізацію статей, за якими засудили колишнього прем’єра.


Прихильники Тимошенко пікетують Верховну Раду
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Під будівлею парламенту у першій половині дня зібралося близько 400 представників партії «Батьківщина», «Фронту змін» та прихильників партій, що входять до Блоку Юлії Тимошенко.

Після вчорашнього мітингу на площі біля парламенту ще не поновили частину паркану, яку зламали протестувальники напередодні. Замість паркану шлях до площі перед Верховною Радою перекрили представники міліції.

Сьогодні Верховна Рада мала розглядати зміни до Кримінального кодексу щодо гуманізації відповідальності за вчинення економічних злочинів, однак депутати відклали розгляд на наступний пленарний тиждень. Про це повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.


«Розуміючи необхідність пошуку подальшого компромісу з приводу цього питання, ми ухвалили рішення за пропозицією «БЮТ-«Батьківщини» і НУНС перенести розгляд цього питання», – сказав спікер після завершення міжфракційних консультацій.

До порядку денного роботи парламенту сьогодні був внесений законопроект Президента про декриміналізацію Кримінального кодексу, зокрема статті, за якою засуджено колишнього прем’єра Юлію Тимошенко. Щодо цієї поправки поки немає згоди всередині Партії регіонів.

Сьогодні заступник голови фракції «БЮТ-«Батьківщина» Сергій Соболєв заявив, що члени цієї політсили проти розгляду законопроекту на сьогоднішньому засіданні, оскільки він не набирає необхідної кількості голосів.

У ПАРЄ стурбовані станом здоровя Тимошенко і Луценка

Співдоповідач моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи щодо України Майліс Репс заявила, що стан здоров’я Юлії Тимошенко та Юрія Луценка викликає у неї занепокоєння. Про це вона сказала журналістам у Києві.

«У нас є два основні моменти, які викликають занепокоєння. Перший – це нагальне питання. Те, що принаймні у двох із трьох чиновників складний медичний стан і їм не надають адекватної медичної допомоги», – зазначила Майліс Репс.

Представник ПАРЄ також розповіла, що під час візиту до України вони з колегою просили про зустріч із колишнім прем’єром Юлією Тимошенко, проте суддя відхилив їхній запит. «Ми будемо просити про це під час нашого наступного відвідування України і сподіваємося, що у нас буде можливість зустрітися з нею», – додала вона.

Ще одна співдоповідач моніторингового комітету Марієтта де Пурбе-Лундін наголосила, що не могла повірити в те, що представникам ПАРЄ не дадуть можливості зустрітися з Юлією Тимошенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG