Доступність посилання

ТОП новини

Місія МВФ до України «взяла паузу»


Місія Міжнародного валютного фонду до України вирішила «взяти паузу, щоб дати змогу виконати певну додаткову роботу з опрацювання технічних питань», заявив сьогодні постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр.

За його словами, місія перебувала в Києві з 25 жовтня до вчорашнього дня, 3 листопада.

У перебігу переговорів, мовиться в заяві, «було забезпечено прогрес в обговоренні заходів економічної політики, необхідних для завершення другого перегляду програми в рамках угоди про позику stand-by».

«Очікується, що дискусії з питань економічної політики будуть поновлені у найближчому майбутньому», – заявив представник МВФ.

Спершу планували, що місія мала працювати в Києві до сьогодні, 4 листопада. Місія МВФ мала перевірити виконання Україною вимог, необхідних для отримання чергового траншу кредиту stand-by.

Тим часом іще позавчора віце-прем’єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко та міністр фінансів Федір Ярошенко вирушили до Вашингтона на переговори з керівництвом МВФ.

Прем’єр-міністр Микола Азаров заявляв раніше, що Україна в рамках меморандуму з Міжнародним валютним фондом виконала «практично всі цільові показники». Водночас він повідомляв, що Україна може не виконати вимогу МВФ щодо підвищення тарифів на газ і теплопостачання для населення. Крім того, Київ порушив іще одну з вимог, коли уряд вирішив збільшити статутний фонд «Нафтогазу України» за рахунок випуску облігацій державної позики.

Навесні Україна через невиконання умов співпраці з МВФ не отримала попереднього траншу позики. Попри все, українські урядовці сподіваються, що тепер МВФ видасть Україні відразу обидва транші, попередній і черговий.
XS
SM
MD
LG