Доступність посилання

ТОП новини

Президент доручив збудувати меморіал жертв тоталітаризму в Биківні


Президент Віктор Янукович доручив сьогодні забезпечити спорудження центральної частини Меморіалу жертв тоталітаризму на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, міністр культури Михайло Кулиняк і міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк мають виконати цей пункт до 1 серпня наступного року, мовиться в дорученні Президента.

Міністри фінансів Федір Ярошенко і культури Михайло Кулиняк також мають забезпечити фінансування робіт зі спорудження меморіалу з наступного року і до закінчення спорудження.

А проект концепції розвитку заповідника має розробити і подати на затвердження спеціально створена для цього робоча група, мовиться в підписаному сьогодні документі.

Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили» створений у Биківнянському лісі під Києвом, де в 1937–41 роках розстрілювали і ховали жертв сталінських політичних репресій. Нині відомі імена понад 14 тисяч розстріляних там.
XS
SM
MD
LG