Доступність посилання

ТОП новини

НБУ виконав усі зобов’язання перед МВФ – Арбузов


Голова місії Міжнародного валютного фонду в Україні Танос Арванітіс висловив сьогодні задоволення тим, що Національний банк України виконав усі свої зобов’язання перед МВФ за програмою співпраці щодо позики stand-by, мовиться в повідомленні НБУ про завершення роботи місії.

За цим повідомленням, голова НБУ Сергій Арбузов на цій сьогоднішній заключній зустрічі з головою місії «подякував місії МВФ за плідний діалог» і підтвердив готовність України продовжити його «у форматі дистанційного спілкування».

Раніше сьогодні постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр повідомив, що місія МВФ до України працювала в Києві до вчорашнього дня, 3 листопада, і вирішила «взяти паузу, щоб дати змогу виконати певну додаткову роботу з опрацювання технічних питань».

«Очікується, що дискусії з питань економічної політики будуть поновлені у найближчому майбутньому», – заявив представник МВФ.

Місія МВФ мала перевірити виконання Україною вимог, необхідних для отримання чергового траншу кредиту stand-by.

Прем’єр-міністр Микола Азаров заявляв раніше, що Україна в рамках меморандуму з Міжнародним валютним фондом виконала «практично всі цільові показники». Водночас він повідомляв, що Україна може не виконати вимогу МВФ щодо підвищення тарифів на газ і теплопостачання для населення. Крім того, Київ порушив іще одну з вимог, коли уряд вирішив збільшити статутний фонд «Нафтогазу України» за рахунок випуску облігацій державної позики.

Навесні Україна через невиконання умов співпраці з МВФ не отримала попереднього траншу позики. Попри все, українські урядовці сподіваються, що тепер МВФ видасть Україні відразу обидва транші, попередній і черговий.
XS
SM
MD
LG