Доступність посилання

ТОП новини

Україні загрожує грецький сценарій економічної кризи (огляд преси)


Київ – Нарешті розставлені законодавчі акценти в адмініструванні спрощеної системи оподаткування, констатує газета «Голос України». Однак журналістів здивувало, що Податковий кодекс істотно розширив права перевіряльників і суттєво звузив права платників, тобто, по суті, заклав фундамент для ручного управління бюджетним процесом. Адже за колосальних боргових зобов'язань ручне управління потребує армії висококваліфікованих управлінців, яких, на думку газетярів парламентського видання, в Україні немає. Бракує навіть чиновників, які вміють читати Податковий кодекс. Як наслідок, країна має купу управлінських помилок і стрімке скорочення коштів на Єдиному казначейському рахунку, підсумовує «Голос України».

Сьогодні Україна живе не за коштами, стверджує в газеті «День» голова Ради Національного банку Петро Порошенко. Адже темпи, за якими країна набирає борги, гарантовано призведуть до стану, близького до грецького, де сьогодні безробіття сягає 16%. А рівень злочинності, кількість самогубств, кількість бездомних, які внаслідок банкрутств залишились без засобів для існування, в умовах переддефолтної жорсткої економії уряду збільшилися майже удвічі. І це лише частина наслідків. При цьому найгірше те, що ті, хто сьогодні ухвалює рішення в Україні, не будуть нести ні політичної, ні моральної, ні кримінальної відповідальності. Основний тягар ляже на народ, переконує в «Дні» Петро Порошенко.

В Україні готується нова десятирічна програма реформування освітньої галузі. Утім, як пише «Ділова столиця», нововведень, які б дозволили кардинально покращити рівень підготовки тих, хто навчається, в Концепції реформування, розробленої Міносвіти, небагато. Головну увагу чиновники приділили аргументації подальшого скорочення кількості навчальних закладів і розробці схем, які б дали можливість заробляти на школярах, студентах і роботодавцях. Про це «Ділова столиця» наголошує в статті «Знанням назвали ціну».

Верховна Рада має намір ухвалити закон, що дозволяє знижувати до мінімуму постачання газу підприємствам теплокомуненерго. Законопроектом передбачено, що обмеження подачі палива споживачам не повинно поширюватися на населення.Те, як це тепло розподілятимуть в умовах централізованої системи опалювання, коли до загальної труби під'єднані організації-боржники, житлові будинки та школи, аналізує газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG