Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати оскаржили порушення справи щодо Кучми


Адвокати другого Президента Леоніда Кучми Сергій Ульянов та Віктор Петруненко, які продовжують ознайомлення з матеріалами справи, подали скаргу до Печерського районного суду Києва щодо скасування постанови про порушення кримінальної справи – у зв’язку з її «безпідставністю». Про це повідомили у прес-службі колишнього глави держави.

«Стало очевидним, що матеріали кримінальної справи містять беззаперечні докази невинуватості другого Президента України в інкримінованому йому перевищенні влади, нібито пов’язаному із загибеллю Георгія Гонгадзе», – йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі заявили, що справа ґрунтується «на показаннях і сфальсифікованих «записах» екс-майора Управління держохорони Миколи Мельниченка, який на даний час, уникаючи кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти України, переховується від слідства за кордоном».

У Леоніда Кучми послалися на нещодавнє рішення Конституційного Суду України щодо доказів, отриманих незаконним шляхом, і зазначили, що ««записи Мельниченка» не тільки сфальсифіковані за своїм змістом, але й незаконні за джерелами походження, а тому не можуть бути доказами у справі».
XS
SM
MD
LG