Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: Тимошенко отримує лікування в СІЗО в повному обсязі


Колишній Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко станом на 19-у годину в п’ятницю «в повному обсязі» отримує в межах Київського слідчого ізолятора лікування, яке їй рекомендувала комісія Міністерства охорони здоров’я, повідомила ввечері Державна пенітенціарна служба.

Крім того, мовиться в повідомленні, за письмовим зверненням Тимошенко до керівництва Київського СІЗО їй надали висновки всіх медичних обстежень, проведених у середу в Київській обласній клінічній лікарні.

Прес-служба відомства також знову заявила, що з приводу того обстеження скарг або претензій від колишнього прем’єра до адміністрації СІЗО не надходило, а час його проведення попередньо погодили з самою Тимошенко.

При цьому під час перебування Тимошенко на обстеженні в Київській обласній клінічній лікарні «з причини наявності больового синдрому та певними труднощами з ходою» працівники Державної пенітенціарної служби надавали їй допомогу «у чемній та ввічливій формі».

І тимчасове переселення колишнього прем’єра до іншої камери через планові ремонтні роботи, про яке Державна пенітенціарна служба повідомила раніше в п’ятницю в іншому прес-релізі, теж було напередодні узгоджене з самою Тимошенко, мовиться в повідомленні.

Державна пенітенціарна служба запевнила, що умови тримання Юлії Тимошенко відповідають законодавчо встановленим нормам, а стан здоров’я ув’язненої продовжує перебувати під контролем медперсоналу Київського СІЗО.

Раніше в п’ятницю захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко заявляв, що те, що Юлію Тимошенко вивезли на обстеження вдосвіта, є одним із моментів, які можна прирівняти до тортур. Він також заявляв, що Тимошенко на той час не отримала всіх результатів обстеження.

А в Київській обласній клінічній лікарні, де відбувалося обстеження, Радіо Свобода на умовах анонімності повідомили, що конвой грубо поводився з Тимошенко, яка не могла йти сама.
XS
SM
MD
LG