Доступність посилання

ТОП новини

Україна за два роки може завершити утилізацію твердого ракетного палива


З початку року на Павлоградському хімічному заводі у рамках міжнародних домовленостей утилізували близько 400 тонн твердого ракетного палива з бойових ракет часів СРСР. Про це повідомив генеральний директор державного підприємства Леонід Шиман. За його інформацією, в попередні кілька років через брак фінансування було утилізовано загалом тільки 300 тонн.

Як зазначив Леонід Шиман, за два найближчі роки підприємство планує завершити утилізацію всього накопиченого палива з ракет, що залишилися з часів СРСР і звезені на підприємство з усієї України. В цілому це близько 5 тисяч тонн.

Паралельно здійснюють будівництво 13 об’єктів, які мають позбавити Україну небезпечної спадщини і переробити паливо на промислову вибухівку.

«Ми ведемо будівництво об’єктів, які дозволять вийти на повну виробничу потужність – це 2 тисячі тонн твердого ракетного палива на рік», – зазначив Леонід Шиман.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що утилізацію твердого ракетного палива на державному підприємстві «Павлоградський хімічний завод» можуть завершити до кінця 2014 року.

Науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод» – провідне українське підприємство з утилізації боєприпасів.
XS
SM
MD
LG