Доступність посилання

ТОП новини

Газові угоди не підписані через непоступливість України? (огляд преси)


Київ – Переговори про зниження ціни блакитного палива для України зайшли в не вигідну для російського монополіста площину, стверджує газета «День». Як заявив глава правління «Газпрому» Олексій Міллер, газові угоди не будуть підписані до кінця грудня. На думку газетярів, причина – в непоступливості України, яка виявилась непіддатливою до імперського тону Росії. Про те, як Україна може вийти переможцем із газових перемовин експерти «Дня» розмірковують у статті «Вовчі ями» вітчизняної енергетики».

Закон про вибори народних депутатів, який було ухвалений широким консенсусом за участю фракцій більшості та опозиції, може зазнати змін, стверджує газета «Україна молода». Причому корективи можуть втілитися без участі парламенту – в разі, якщо окремі норми проекту будуть визнані незаконними Конституційним Судом. Ідеться про норму, яка дозволяє кандидатам балотуватися одночасно і за партійним списком, і в мажоритарному окрузі. У 1998 році аналогічне положення закону було визнане неконституційним, нагадує видання. Загалом, експерти «України молодої» солідарні в думці, що нинішній закон «одноразовий». Буде нова виборча кампанія – буде новий закон.

Виробництво сигарет в Україні стабільно скорочується, переконує газета «Факти». Хоча соціологи твердять, що кількість курців чомусь не зменшується. Просто українці перейшли на більш дешевші контрабандні і підроблені сигарети. За даними Держспоживстандарту майже 40% торгівельних яток в України продають в тому числі і контрабандні сигарети. Митники зізнаються: конфіскувати вдається лише десяту частину усіх нелегальних поставок. Конкретніше про це йдеться в рубриці «Болюче питання».

Дописувач газети «Голос України» наголошує на шкідливості для довкілля застосування солі, яку комунальні служби використовують узимку для танення криги на тротуарах і дорогах. Сіль, потрапляючи у ґрунт, робить його непридатним для життя дерев, руйнує дорожнє покриття, а про взуття перехожих – годі й казати, наголошує еколог. Однак комунальники переконують, що це найдешевший спосіб боротьби з ожеледицею. Але з огляду на збитки від безкінечного пересаджування дерев, фарбування огорож, ремонту дорожнього покриття, аргумент про «економію» – просто несерйозний, наголошує дописувач парламентської газети у статті «Комунальники, не сипте сіль на рану».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG