Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові мітингують проти нових тарифів


Більше двохсот людей зранку вийшли під стіни харківської міськради, де сьогодні на сесію зібралися місцеві депутати, із протестом проти підвищення тарифів на квартирну плату.

Учасники акції тримають прапори партії «Батьківщина», всеукраїнського об’єднання «Свобода» та Комуністичної партії, а також плакати «Ні – зростанню цін і тарифів!», «Кернесе! Оплати наше «покращення життя» вже сьогодні» та «Міський бюджет – під контроль громади!».

Протестувальники заявляють про безпідставність підвищення квартплати та непрозорість процедури формування тарифів.

Водночас із заявами про неприпустимість підвищення квартирної плати у Харкові з трибуни сесійної зали міськради виступили представники фракцій «БЮТ-Батьківщина» та КПУ. Вони наголосили на необхідності віднайти у бюджеті кошти для компенсацій витрат комунальних підприємств. Міський голова Геннадій Кернес у відповідь порадив депутатам не займатися «популізмом», заявивши, що грошей на це в бюджеті немає.

Цього тижня виконком харківської міськради ухвалив рішення про підвищення в 1,5-2 рази квартирної плати у місті з 1 січня 2012 року.

Про намір влади підняти тарифи стало відомо в середині листопада. Відтоді у місті не припиняються акції протесту. Зокрема, профспілки звинуватили чиновників у тому, що ті не узгодили із ними нові тарифи і відмовилися оприлюднити розрахунки нових розцінок.
XS
SM
MD
LG