Доступність посилання

ТОП новини

Депутатське звернення щодо етапування Тимошенко направили до прокуратури Києва


Звернення трьох народних депутатів щодо незаконності етапування колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко до виправної колонії, яке надійшло до Генеральної прокуратури України, розглянули і направили до прокуратури Києва, яка здійснює нагляд за дотриманням законності в СІЗО, повідомив сьогодні керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

За його словами, це звернення розглянуть протягом 10 днів.

Речник розповів, що депутатське звернення про незаконність, на думку його авторів, дій співробітників Київського слідчого ізолятора щодо етапування Юлії Тимошенко до Качанівської виправної колонії в Харкові надійшло від народного депутата з фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергія Власенка і ще двох народних депутатів.

Сьогодні ж Державна пенітенціарна служба заявила, що етапування Тимошенко з Київського СІЗО до Качанівської колонії Харкова цілком законне і здійснене відповідно до розпорядження Печерського районного суду Києва про виконання вироку колишньому прем’єрові, який набув чинності.

При цьому слідчий в іншій кримінальній справі проти Тимошенко, щодо діяльності корпорації ЄЕСУ, в якій їй теж обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, поінформував адміністрацію СІЗО «про відсутність необхідності утримання засудженої в Київському слідчому ізоляторі», повідомила пенітенціарна служба.

Юлія Тимошенко з кінця минулого року перебуває в Качанівській виправній колонії в Харкові після того, як після рішення Апеляційного суду Києва набув чинності вирок Печерського районного суду Києва, який у жовтні 2011 року засудив колишнього прем’єра до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. При цьому вона як обвинувачена в іншій кримінальній справі перебуває там у слідчому ізоляторі колонії.

Головне слідче управління Служби безпеки України продовжує розслідувати кримінальну справу за обвинуваченням Юлії Тимошенко у скоєнні замаху на розтрату коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладення на Кабінет Міністрів зобов’язань корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ), що нею свого часу керувала сама Тимошенко, перед Міністерством оборони Росії на суму в понад 400 мільйонів доларів США.
XS
SM
MD
LG