Доступність посилання

ТОП новини

Влада наважилася на вульгарно сфабриковану проти мене справу – Аваков


Колишній голова Харківської облдержадміністрації, голова обласної організації партії «Батьківщина» Арсен Аваков у блозі на «Українській правді» заявив, що влада шукає будь-який привід для розправи з ним.

«Влада, побачивши підвищену опозиційну активність в Харкові, зважилася на вульгарно сфабриковану справу проти мене як одного з тих, хто не змирився з беззаконням, що відбувається в країні. Ще у жовтні мені стала зрозуміла генеральна стратегія високопосадовців правлячого у країні режиму: знайти будь-який привід для розправи зі мною, з тими, хто поряд. Атакували, порушували справи, садили у в’язниці близьких до мене людей під надуманими, сфабрикованими приводами», – написав Аваков.

«…В нинішніх українських реаліях правоохоронці під прямим політичним патронатом виробили схеми переслідування неугодних. Без доказів, логіки, порушуючи всі процедури, прийняті в юриспруденції демократичних країн, брутально, за правом сильного виносяться фабриковані справи й оголошуються вироки», – стверджує колишній керівник області.

Прес-секретар Авакова Наталія Статівко також заявила, що кримінальна справа проти колишнього голови ОДА сфабрикована.

Заява Статівко розміщена на сайті Харківської обласної організації партії «Батьківщина». Коментуючи порушення проти Авакова кримінальної справи, його прес-секретар звернула увагу на формулювання в офіційному повідомленні, згідно з яким, «державні акти, на підставі яких одне з товариств з обмеженою відповідальністю набуло право власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, підписані особисто колишнім головою Харківської облдержадміністрації Арсеном Аваковим».

Однак голова області не підписує державні акти на землю – він за своїми посадовими обов’язками не має таких повноважень, констатує Статівко.

«Владі вигідно сфабрикувати хоч якусь справу проти Авакова саме сьогодні для ослаблення опозиції в Харкові, який став центром боротьби за демократію в Україні», – заявила прес-секретар.

Раніше прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно колишнього голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова. Згідно з повідомленням офіційного сайту Харківської ОДА, справу порушено проти колишніх високопосадовців облдержадміністрації за фактом незаконного відчуження у 2009 році земель державної власності.
XS
SM
MD
LG