Доступність посилання

ТОП новини

Представник Мирослави Гонгадзе оскаржить закриття кримінальної справи проти Кучми


Представник інтересів вдови журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко оскаржить у касаційному порядку рішення Апеляційного суду Києва, що підтвердило законність зняття обвинувачень з другого Президента України Леоніда Кучми.

«Вважаю рішення незаконним», – сказала Теличенко, коментуючи рішення суду. Вона наголосила, що це рішення гальмує розслідування справи про вбивство Гонгадзе.

За словами Теличенко, Кримінально-процесуальний кодекс України передбачає можливість подання касації в цьому випадку, «і касаційну скаргу буде подано вчасно».

Адвокати Кучми повідомили журналістам, що колишній Президент сприйняв рішення Апеляційного суду із задоволенням. «Процесуально Генпрокуратура має право подавати касаційну скаргу… Суд виправив помилки, яких припустилася Генпрокуратура», – сказав журналістам адвокат Кучми Віктор Петруненко. Він наголосив, що якщо буде подано касацію, то захист обстоюватиме свою правоту в суді.

Між тим, у Генпрокуратурі України наразі утримуються від будь-яких коментарів з цього приводу.

Раніше сьогодні Апеляційний суд Києва визнав законним рішення Печерського районного суду столиці, який скасував постанову першого заступника Генерального прокурора Рената Кузьміна про порушення кримінальної справи відносно колишнього Президента України Леоніда Кучми.

Генеральна прокуратура в березні 2011 року порушила кримінальну справу стосовно Леоніда Кучми. Його звинувачували у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Кучмі було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

16 листопада адвокати колишнього Президента подали скаргу до Печерського райсуду Києва про скасування постанови щодо порушення кримінальної справи стосовно Кучми у зв'язку з її безпідставністю. 14 грудня 2011 року Печерський райсуд вирішив, що Генпрокуратура безпідставно порушила кримінальну справу проти Кучми.
XS
SM
MD
LG