Доступність посилання

ТОП новини

В Україні достатньо місць для вболівальників Євро-2012 – Лубківський


Маркіян Лубківський на відкритті готелю «Харків палац», 14 грудня 2011 року
Маркіян Лубківський на відкритті готелю «Харків палац», 14 грудня 2011 року
Київ – В Україні достатньо місць для розташування вболівальників за доступними цінами. Про це під час прес-конференції заявив директор Місцевого організаційного комітету «Євро-2012 Україна» Маркіян Лубківський. Водночас представники туристичних агенцій пояснили, чому проживання у містах України, які приймають Євро, може бути дорожчим, ніж та ж послуга у польських містах.

До 800 тисяч уболівальників можуть відвідати Україну під час Євро-2012, заявив директор Місцевого організаційного комітету Маркіян Лубківський. Відтак, за його словами, містам, що приймають чемпіонат, знадобиться до 40 тисяч ліжко-місць на добу.

Туристичні фірми, що офіційно співпрацюють з організаторами європершості, зможуть запропонувати таку кількість місць для ночівлі завдяки хостелам, санаторіям та наметовим містечкам, запевнив Маркіян Лубківський.

«80 відсотків вболівальників, які приїжджають на матчі європершості, шукають бюджетне житло нижчої категорії. Той рівень сервісу, якого прагнуть вболівальники з Європи, ми можемо запропонувати. Заброньовано менше ніж 20 відсотків законтрактованих агентствами номерів. Туристичні агентства, з іншого боку, дослухалися і оптимізували свої пропозиції. Сьогодні вже можна знайти пропозиції на кілька днів перебування в Україні. І ціни, думаю, будуть поступово зменшуватися», – сказав Лубківський.

Відтак Маркіян Лубківський закликав фанів бронювати номери лише на офіційних сайтах турагентств «Гамалія» і TUI Travel, адже основною ідеєю цих ресурсів є налагодження взаємодії між містами, де відбуватиметься Євро, і футбольними федераціями країн-учасниць.

Готельні послуги в Україні значно дорожчі, ніж у сусідніх країнах – Ставенко

Утім, на думку керівника проекту розміщення вболівальників Євро туристичної компанії TUI Андрія Ставенка, зниження вартості проживання для вболівальників є одним з найважчих завдань для організаторів.

«Доступну ціну в Україні зробити дуже складно. Без Євро-2012 в Україні вартість готельних послуг на аналогічні мережеві готелі, аналогічно збудовані, які надають ті самі послуги, що й в інших країнах, є вищою, ніж у будь якій європейській країні, від 2 до 4 разів. Але, враховуючи попит і недостатню кількість готелів, враховуючи специфіку ринку, вони можуть собі це дозволити», – зазначив Ставенко.

Уболівальників треба вберегти від хамства вахтерів – Заруба

Має бути забезпечений сервіс високого рівня, зауважив президент Асоціації готелів та ресторанів Дмитро Заруба. Він нагадав, що велика частина гостей Євро можуть оселитися у переобладнаних студентських гуртожитках.

Тому завдання організаторів – зробити так, щоб туристи не зіштовхнулися з обслуговуванням рівня завгоспів та вахтерів, наголосив Дмитро Заруба.

«В один день може заїхати до тисячі людей. Навіть більшість готелів не мають такого досвіду. Ми напрацювали процедури прийому гостей, обслуговування та графік навчання відповідальних за поселення – це люди, які розумітимуть усю логістику процесу, відповідатимуть за контакти з адміністрацією закладу, знатимуть, як забезпечити гостей сервісом та інформацією», – повідомив Заруба.

За словами представників туристичних компаній «Гамалія» і TUI, нині вже можна забронювати найдешевші ліжко-місця у хостелах за 11,5 євро та бюджетні номери в готелях від 23 євро за добу.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG