Доступність посилання

ТОП новини

Росіянам радять 4 лютого проігнорувати акцію протесту опозиції через морози


Геннадій Онищенко
Геннадій Онищенко
Головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко радить росіянам не долучатися до протесту опозиції, запланованого на 4 лютого. За його словами, морозна погода може зашкодити здоров’ю.

«Прогноз синоптиків на суботу – вкрай несприятлива погода з температурою 18 градусів морозу», – сказав головний санітарний лікар Росії і додав, що якщо дійсно буде така температура, він «категорично не рекомендує брати участь у протесті».

Водночас Онищенко звернувся до тих, хто все ж збирається протестувати, зі словами: «Чай і гарячі напої вас не врятують».

На суботу, 4 лютого у Росії запланована загальнонаціональна акція протесту. Мітинги у Росії тривають із 4 грудня – дня проведення парламентських виборів, результати яких опозиція вважає сфальсифікованими.

Водночас теж на 4 лютого в Москві призначений інший мітинг, на підтримку прем’єр-міністра Володимира Путіна як кандидата на президента. За повідомленнями, працівникам освіти і бюджетної сфери «наполегливо рекомендували» взяти в ньому участь, попереджаючи про неприємності в іншому разі, а журналістам радили натомість наголошувати на добровільності провладної акції.
XS
SM
MD
LG