Доступність посилання

ТОП новини

Луценко впевнений у виправдувальному вироку


Луценко назвав свою справу політично мотивованою і нагадав, як йому погрожували з Партії регіонів та прокуратури
Луценко назвав свою справу політично мотивованою і нагадав, як йому погрожували з Партії регіонів та прокуратури
Київ – Печерський суд Києва допитав колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та його водія Леоніда Приступлюка. Їх звинувачують у зловживанні посадою та в заволодінні чужим майном. Під час допиту Луценко назвав справу проти себе політично мотивованою і нагадав, як йому прилюдно погрожували кримінальною справою представники Партії регіонів та прокуратури.

Леонід Приступлюк, водій колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, оформлював собі міліцейський стаж та квартиру, не звертаючись до нього, а посада водія міністра вимагала доступу до державної таємниці – про це заявив Приступлюк під час свого допиту в суді 6 лютого.

Що до того, чому в квартирі, яку водій міністра отримав 2008 року, він прописав Луценка, Приступлюк пояснив: на офіційну адресу міністра мало надходити дуже багато пошти, яку обробляв саме він як його помічник.

Кузьмін сказав Луценкові одне, журналістам – інше?

На початку судового розгляду справи проти Луценка та його водія заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін саме цей нюанс із квартирою назвав ознакою злочинної діяльності.

«Звісно, жест доброї волі у бік водія, допомога йому з житлом, заслуговував би на схвалення. Але чомусь у цій квартирі невдовзі прописався і сам Луценко. І хто ж розпоряджається нею, якщо Луценко досі там прописаний? Ви можете повірити, що два дорослі мужики живуть разом в одній квартирі?» – обурювався Ренат Кузьмін.

Юрій Луценко, якого допитували після Приступлюка, пригадав, що напередодні його арешту прокурор Кузьмін назвав у розмові з ним ці звинувачення нісенітницею. «Порушена кримінальна справа за фактом взяття на роботу твого водія. Нісенітниця повна, але не треба ніяких втеч. Арешту не буде», – переказав Луценко слова Кузьміна.

Регіонали погрожували міністрові внутрішніх справ за вибори?

Коли суддя Сергій Вовк 6 лютого по обіді дозволив Юрієві Луценку дати вільні свідчення у справі, колишній міністр назвав процес політично мотивованим і бездоказовим. Він назвав одразу декілька причин, за які, вважає Луценко, його кинули за ґрати й судять.
Представники Партії регіонів, зокрема, Ганна Герман, відверто говорили у парламенті, що мене кинуть за ґрати
Юрій Луценко

«Передісторія цієї справи: я підтримував на виборах Юлію Тимошенко. І мені говорили відмовитися від цього й припинити критику Януковича та його оточення. Представники Партії регіонів, зокрема Ганна Герман, відверто говорили у парламенті, що мене кинуть за ґрати, – пригадав Луценко. – Окрім того, я, як міністр внутрішніх справ, перешкодив друку фальшивих бюлетенів, наше міністерство зупинило діяльність на Донеччині банди Немсадзе», – заявив він.

28 січня 2010 року в парламенті депутат від Партії регіонів Ганна Герман, обговорюючи дії Міністерства внутрішніх справ на чолі з Луценком на президентських виборах, вигукнула: «Такого на виборах, як ви, і фашисти не робили. Якби Ви відповідали за все, що скоїли, то були б уже 20 разів зеком!».

Юрій Луценко, підсумовуючи свій виступ, сказав, що впевнений у виправдувальному вироку, але наголосив, що це є питанням часу.

Судовий розгляд продовжиться допитом Юрія Луценка та дебатами сторін, які розпочнуться у вівторок о дев’ятій ранку.
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG