Доступність посилання

ТОП новини

Свідок обвинувачення радить посадити прокурорів замість Луценка


А сам Юрій Луценко попросив суд зупинити «ідіотів, які не дають говорити адвокатам»
А сам Юрій Луценко попросив суд зупинити «ідіотів, які не дають говорити адвокатам»
Київ – Колишній заступник міністра МВС Геннадій Москаль, свідок обвинувачення у справі Луценка, заявив у Печерському суді Києва, що екс-міністра внутрішніх справ звинувачують безпідставно. Натомість він запропонував позбавити волі представників державного обвинувачення , які інкримінують колишньому міністрові зловживання посадою. І Геннадій Москаль, і викликаний захистом експерт Ганна Ільчук розповіли нові подробиці справи Юрія Луценка.

Юрій Луценко був цивільним міністром внутрішніх справ, оскільки не отримував міліцейських звань і не складав присяги, заявив свідок, викликаний обвинуваченням, колишній заступник Луценка, депутат-нашоукраїнець Геннадій Москаль. А відтак, наголосив Москаль під час допиту, всі міністерські накази до підпису Луценка перевірялися й візувалися юридичним, кадровим та іншими департаментами міністерства. А відтак, Луценко не може вважатися винним ані у наданні квартири своєму водію Приступлюку, ані в оформленні на роботу чи зарахування його цивільного стажу як міліцейського.
Іноземні політики вже сміються з того, що найлютішими «корупціонерами» визнали Луценка та Приступлюка
Геннадій Москаль

«Україна є однією з найкорумпованіших країн світу. Іноземні політики вже сміються з того, що найлютішими «корупціонерами» визнали Юрія Луценка та Леоніда Приступлюка. Мені відомо 180 випадків зарахування цивільного стажу як міліцейського, але судять тільки їх. Міністр та його водій – такої «злочинної групи» світ ще не бачив», – іронізував Геннадій Москаль.

«Це я попросив Луценка прописатися у його водія» – Москаль

Юрія Луценка звинувачують зокрема і в тому, що він прописався у квартирі, яку його водій Приступлюк отримав за рішенням житлової комісії Печерського району і приватизував. Сьогодні Геннадій Москаль заявив про те, що це він порадив Луценкові піти на цей крок, щоб захистити його життя.
Стало відомо, що на Луценка готують замах, за участю росіянина Максима Курочкіна (якого пізніше самого вбили)
Геннадій Москаль

«Стало відомо, що на Луценка готують замах, за участю росіянина Максима Курочкіна (якого пізніше самого вбили). Я сказав тоді Юрію Віталійовичу, що йому треба змінити прописку – прописатися в надійної людини чи взагалі поїхати з країни», – наголосив Геннадій Москаль.

Відповідаючи судові, він вказав на низку порушень закону під час розгляду справи. Москаль висловив упевненість, що його, як колишнього захисника Луценка, не мали права допитувати як свідка, і що самого екс-міністра мали давно звільнити за відсутністю складу злочину. Народний депутат вказав і на необ’єктивність представників державного обвинувачення.
Скільки років прокурори просять Луценкові – стільки їм і дайте. А Луценкові – не треба
Геннадій Москаль

«Це політичний процес над лідером опозиційної сили, мета – не пустити його у парламент. Я прошу суд: скільки років прокурори просять Луценкові – стільки їм і дайте. А Луценкові не треба», – закінчив свій виступ свідок.

Луценко посварився з прокурорами

Прокурор Дмитро Лобань звинуватив свідка у тому, що він не хоче прямо відповідати на їхні запитання, зокрема про те, в які саме дні він приймав на роботу та інструктував водіїв міністра. Натомість, коли почали розпитувати викликану захистом Галину Ільчук, автора експертних висновків про законність оплати праці водію міністра, цей же прокурор звинуватив захисника Ігоря Фоміна в тому, що він повторює запитання, щоб почути вигідну йому відповідь.
Шановний суд, зупиніть будь-ласка цих ідіотів, які не дають говорити адвокатам
Юрій Луценко

«Шановний суд, зупиніть будь-ласка цих ідіотів, які не дають говорити адвокатам. Це тоді, коли вперше викликали експерта на прохання захисту, і захист вперше отримав змогу працювати», – накричав Луценко на представників обвинувачення.

Експерт не знала, чиє рішення визнала незаконним

Коли суд зупинив сварку, адвокатам вдалося з’ясувати, що експерт Галина Ільчук, яка визнала незаконним зарахування стажу Приступлюку, не знала, чиє рішення вона оскаржує.

«У запитаннях, на які я відповідала в експертному висновку, не ішлося про орган, який ухвалював рішення про нарахування зайвих надбавок та пенсії Приступлюку. Я не знаю, що це за орган, бо у висновку про це не йшлося!» – зрештою сказала експерт. За матеріалами обвинувачення, у зайвих надбавках та пенсії за вислугу років звинувачують саме міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Суд не встиг допитати експерта, і попри заперечення прокуратури, суддя Сергій Вовк переніс засідання на восьму ранку, 10 лютого.

Юрій Луценко, колишній міністр внутрішніх справ, перебуває за ґратами вже 410 днів.
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG