Доступність посилання

ТОП новини

Путін заплатив штраф за мітинг на його підтримку


Прем’єр-міністр Росії і кандидат на президента Володимир Путін передав гроші в сумі 1 тисячі рублів (майже 270 гривень) організаторам минулотижневого мітингу на його підтримку для оплати накладеного на них штрафу, повідомили в суботу російські засоби інформації.

Організатор мітингу 4 лютого на Поклонній горі в Москві, заступник голови партії «Патріоти Росії» Надія Корнєєва, заплативши штраф, наголосила, що сума невелика, але Путін, передавши ці гроші, «надав моральну підтримку тим людям, які виступили за країну, і тим, хто його підтримав».

У п’ятницю суд у Москві оштрафував Корнєєву за те, що кількість учасників акції перевищила заявлені 15 тисяч. Спершу московська поліція стверджувала, що на провладний мітинг зібралися 140 тисяч людей, пізніше мер Москви Сергій Соб’янін доповідав Путінові вже про 190 тисяч; незалежні спостерігачі ставили ці числа під великий сумнів як завищені. Того ж дня в іншому місці Москви, на Болотній площі, відбувся і мітинг опозиції під гаслом «За чесні вибори», але офіційні заяви про кількість його учасників, як заявляють, навпаки, занижені.

Провладний мітинг офіційно був названий «антипомаранчевим», спрямованим проти спроб змін у Росії, і формально не був заявлений як акція на підтримку Путіна, але був сприйнятий саме так. Зокрема, сам Путін іще в день того мітингу пообіцяв заплатити штраф за перевищення його чисельності.

Крім того, перед провладним мітингом лунали численні заяви, що освітян і бюджетників Москви і області змушують брати в ньому участь, а після нього чимало учасників заявили, що прийшли на акцію за гроші, але не отримали обіцяного.
XS
SM
MD
LG