Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Луценка вважає, що суд дослухається до позиції прокуратури щодо його покарання


Захист колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вважає, що суд дослухається до позиції прокуратури щодо міри покарання підсудному. Про це після завершення свого виступу під час судових дебатів у Печерському районному суді Києва заявив адвокат колишнього міністра Ігор Фомін.

«Ми впевнені, що ви затвердите будь-яке надане ними неправомірне рішення, що ви з’їсте будь-яку їхню страву. Але знайте, що вона отруйна. Виявіть мужність, підтримайте тих чесних офіцерів МВС, які свідчили вам, і відпустіть невинну людину додому, до сім’ї», – сказав Фомін, звертаючись до суду.

Водночас, щодо теми святкування Дня міліції у 2008 та 2009 роках, адвокат зауважив, що якщо прокуратура вважає, що цивільно-правова угода, укладена між МВС та державним підприємством «Національний палац Україна» з перерахуванням коштів була незаконною, то це мало б вирішуватися в судовому порядку без порушення яких-небудь кримінальних справ.

Луценка затримали у грудні 2010 року, відтоді він перебуває у СІЗО.

Генпрокуратура зокрема обвинувачує Луценка у перевищенні службових повноважень, а також зловживанні владою.

Учора представники державного обвинувачення звернулися до суду з проханням засудити Луценка до 4 років і 6 місяців за ґратами.
XS
SM
MD
LG