Доступність посилання

ТОП новини

Незабаром іноземні лікарі мали б опублікувати діагноз Тимошенко – заява дочки


«Українські лікарі не брали участі в обстеженні» – Євгенія Тимошенко
«Українські лікарі не брали участі в обстеженні» – Євгенія Тимошенко
Прага – Іноземні лікарі незабаром мали б оприлюднити свої результати обстеження Юлії Тимошенко. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Російській редакції Радіо Свобода у Празі заявила дочка Юлії Тимошенко – Євгенія. Вона здійснює поїздку світом, намагаючись привернути увагу політиків і громадськості до долі своєї матері, колишнього Прем’єр-міністра України, яку засудили восени минулого року до семи років за перевищення службових повноважень. За словами самої Євгенії, яка послалася на думку іноземних лікарів, у Тимошенко – міжхребцева грижа, яка, ймовірно, вимагатиме операції за межами тюрми.
Євгенія Тимошенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:12:43 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Юлія Тимошенко має усі підстави не довіряти українським лікарям, говорить її дочка Євгенія. «Мама дуже багато разів відмовлялася і в письмовій формі, і в усній від огляду українськими лікарями, оскільки їй запропонували тих лікарів Міністерства охорони здоров’я, які фальсифікують діагнози, говорячи про те, що вона здорова», – пояснює Євгенія Тимошенко.

«Завдання зрозуміле: такий діагноз дозволяє проводити слідчі дії в камері кожен день, а мама хвора і фактично не піднімається з ліжка. Через цей біль у спині вона не може спати, знеболювальні засоби не допомагають. При цьому представники міністерства постійно говорять про те, що вона здорова, що вона може робити не тільки фізичні вправи, але тепер уже й працювати в колонії», – зауважила Євгенія Тимошенко.

У той час, коли вона давала інтерв’ю Радіо Свобода у Празі, у Дніпропетровську, під час Всеукраїнського семінару прокурорів, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що Юлія Тимошенко не потребує ні стаціонарного лікування, ані оперативного втручання. При цьому він посилався на висновки зарубіжних фахівців, які обстежили Тимошенко.

«Операція поза стінами колонії суперечить інтересам влади»

За словами Євгенії Тимошенко, діагноз, який поставили німецькі лікарі, міжхребцева грижа, імовірно, буде вимагати оперативного втручання, але це суперечить інтересам влади.

«Якщо так триватиме і далі, і їй не буде надана медична допомога, потрібна буде операція. Цю операцію не можна проводити в колонії. Звичайно ж, операція поза стінами колонії повністю суперечить інтересам режиму, влади, пенітенціарної служби, яка працює за прямими наказами Віктора Януковича», – каже Євгенія Тимошенко.

Вона сподівається, що незабаром самі іноземні лікарі, які обстежували Юлію Тимошенко, розставлять усі крапки над «і».

«Українські лікарі в результаті не брали участі в обстеженні, його проводили тільки німецькі та канадські фахівці. Я сподіваюся, що вони скоро зроблять заяву про те, що по-справжньому відбувається зі здоров’ям моєї мами».

(Увесь текст інтерв’ю з Євгенією Тимошенко можна прочитати російською мовою на сайті Російської редакції Радіо Свобода)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG