Доступність посилання

ТОП новини

Феодалізм і сталінізм української влади (огляд преси)


Київ – Українська влада сьогодні має три складові: новітній феодалізм, нову денікінщину і неосталінізм у початковій стадії. Про це стверджує експерт «Газети по-українськи». Перша складова проявляється в господарсько-світоглядному вимірі. Є верховний феодал і його васали, які відгородилися від простолюдинів височенними парканами, міні-арміями силовиків і вигодуваним прошарком корумпованого чиновництва. Неприховане українофобство влади в гуманітарній сфері формує ідеологію нової денікінщини, переконує експерт. Вона проявляється у зневазі української культури, освіти, історії, мови. Третя складова влади – неосталінізм у початковій стадії. Він виявляється у прагненні зацементувати авторитаризм у керівництві країною. До чого це призведе історик прогнозує в статті «В авторитарній державі дракон з’їдає сам себе».

Кремль різко змінив тактику з Україною в газовій сфері, публічно звинувативши «Нафтогаз» в несанкціонованому відборі палива під час значного лютневого похолодання. А «Газпром» пригрозив залишити Україну без транзитних доходів. Подібні заяви експерти газети «Економічні відомості» пов’язують з наближенням президентських виборів в Росії і відмовою Києва приєднатися до зони вільної торгівлі в рамках СНД на умовах Москви. Стаття називається «Ворогів знайшли».

До кінця лютого Верховна Рада повинна ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі в рамках країн СНД. Але введення в дію цього документа, як стверджують «Ізвєстія» в Україні», не принесуть Україні ні дешевого газу і не зупинять торговельні війни. Такий висновок газетярі зробили після прочитання тексту проекту угоди про зону вільної торгівлі. На думку експертів «Ізвєстій» економічний ефект для України від приєднання до угоди буде мінімальним.

До 1 травня людям, які в 2011 році здавали в оренду житло, отримали спадок або подарунки, треба подати декларацію про доходи. Газета «Факти» констатує, що деклараційна кампанія уперше проходить за нормативами нового Податкового кодексу. Докладніше – хто в 2012 році повинен звернутися до податкової інспекції податківці інформують у рубриці «Незайве знати».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG